Ga naar de mobiele website
^ Top

100.000 Chinezen moeten verhuizen voor dam

AFP
In China moeten in de buurt van de Drieklovendam waarschijnlijk nog eens 100.000 mensen verhuizen wegens aardverschuivingen en verzakkingen van oevers. De evacuatie van de volgende 100.000 mensen zal waarschijnlijk vijf jaar duren, meldt de BBC op basis van Chinese media.

Volgens een regeringsfunctionaris is het aantal geologische rampen dramatisch gestegen sinds de grootste stuwdam ter wereld in de Yangtzerivier op volle kracht werkt. De afgelopen jaren zijn al 1,4 miljoen mensen uit de omgeving geëvacueerd.

Onstabiel
Het water in de enorme reservoirs stijgt en zakt afhankelijk van het seizoen, waardoor de oevers onstabiel worden. Op honderden plekken zijn ze al ingezakt. De autoriteiten zullen 355 locaties proberen te stabiliseren waar aardverschuivingen zijn geweest, terwijl nog eens 5.386 gevaarlijke plekken in de gaten worden gehouden.

Enorme dam
De bouw van de 2.300 meter lange en 181 meter hoge dam in de provincie Hubei begon in 1993 en kostte 17 miljard euro. Door de waterreservoirs zijn duizenden steden en dorpen onder water gezet. De regering heeft erkend dat ze niet genoeg heeft gedaan om de evacués te compenseren.

REUTERS
EPA
REUTERS
REUTERS


Meld een bug