10.000 ton extra varkensvlees moet Chinezen door feestdagen helpen

Kopers keuren varkenskarkassen in Shanghai
EPA Kopers keuren varkenskarkassen in Shanghai
China gaat 10.000 ton diepgevroren varkensvlees uit de strategische reserves op de markt brengen. Peking wil zo vermijden dat het met tekorten te maken krijgt, nu een belangrijke feestdag er aan komt. Een uitbraak van Afrikaanse varkenspest heeft er geleid tot massale slachtingen en recordprijzen.

De prijzen van varkensvlees in China zijn in augustus met 46,7 procent gestegen, als gevolg van een uitbraak van varkenspest. In een poging om de markt wat af te koelen, wordt donderdag 10.000 ton diepgevroren varkensvlees uit Frankrijk, de VS, Duitsland en Denemarken op de markt gebracht.

Op 1 oktober vieren de Chinezen de zeventigste verjaardag van de oprichting van de Chinese Volksrepubliek. Er volgt dan een hele week vakantie, en veel Chinezen zoeken hun familie op.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Dat beeld toont al hoe het daar in China is. De vloer lijkt vuil, die 2 lopen daar in gewone kledij.

 • Alexander Nonames

  @Andy Staelens De mens is niet dom alleen te kapitalistisch. Maar het zou inderdaad niet slecht zijn als de mens eens zou stoppen met zoveel te kweken.

 • jean petermans

  Even in perspectief zetten : dat is ongeveer 6 GRAM per Chinees.

 • Peter Janssens

  @Andy staelens: de natuur heeft inderdaad een ingebouwd mechanisme om overbevolking tegen te gaan. Ze is alleen deze veel te laat in gang geschoten en het zal rap gaan nu.

 • Theo Van Hoof

  Daardoor stijgt ook hier de prijs van het varkensvlees. Varkens worden hier door Duitse bedrijven opgekocht om verder te verhandelen in China.