Exclusief voor abonnees

1 miljard voor “hoop stenen”: waarom Notre-Dame sneller fondsen werft dan humanitaire rampen

Photo News
Bijna 1 miljard reef Frankrijk al binnen voor de heropbouw van de Notre-Dame, nog geen 48 uur na de feiten. Ter vergelijking: bij de aardbeving in Haïti in 2010 schraapte datzelfde land na maanden zo’n 90 miljoen bij elkaar. Beroert een stenen gebouw meer dan mensenlevens? 

“We zullen de kathedraal sámen weer opbouwen,”  beloofde Macron maandagavond nadat de brand in de Notre-Dame was uitgebroken. Een hele rits zakenlui en miljardairs deed na die boodschap vrijwel onmiddellijk een duit in het zakje. De spaarpot voor de heropbouw bevat nu al het duizelingwekkende bedrag van bijna 1 miljard, wat nog hoger zal worden door een benefietconcert dat zaterdag georganiseerd wordt.

Miljairdairs troeven elkaar af om hun gulle imago in de verf te zetten

Expert fondsenwerving Ilja De Coster

Sneeuwbaleffect

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen188 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel de Coorebyter

  Een kathedraal een hoop stenen? Ja, inderdaad! Net zoals een mens of een dier 90 % water is en voor de rest wat molecules, kalk en cellen die alles aan mekaar houden. Wat maakt het verschil tussen mens, een dier en een steen : De kunst en de realisaties. Wat willen onze linkse beschaving vernietigers? dat wij gelijk worden als dieren, dat wij geen kunst en niets meer realiseren, maar enkel een dierlijk bestaan lijden in de naam van de goddelijke gelijkheid?

 • Henri Hendrickx

  Volledig akkoord met Wilfried Vanden Berg, eigenlijk niets aan toe te voegen. De kelders van het Vaticaan herbergen meer schatten dan waar ook ter wereld en dat ligt daar maar te liggen terwijl meer dan de helft vd wereldbevolking het moet stellen met 2 USD per dag..

 • David Claesen

  De titel bij dit artikel is mensen tegen elkaar opzetten.sensatie.blijkbaar moet je je schuldig voelen als je wil dat de notre dame terug in ere hersteld word.onzin .er gaan vele miljoenen mensen deze kerk bezoeken .Ik was er 2 keer.de mensen met kritiek zijn er meestal nog nooit in geweest .ze zouden anders praten .in deze kerk komen bezoekers van alle nationaliteiten en geloofsovertuigingen .het verbind mensen .het geld Was slapend geld .het zorgt tevens voor veel werkgelegenheid .

 • Jos Dupont

  Nog niets gehoord van de groenen en de klimaat betogers , hoeveel bossen gaan ze hiervoor kappen ??

 • Fred Fourgon

  Doe er nog maar wat schepjes bovenop. Respect -en smaakloos, maar wel typerend voor het verval van onze maatschappij in de 21ste eeuw. De huidige architectuur komt nog niet aan de enkels van die van de Notre Dame, en hetgeen men vandaag allemaal in elkaar knutselt zal met zekerheid geen duizend jaren blijven bestaan.

Video