1 dode en 3 gewonden bij schietpartij in Denver - dader op de vlucht

(archiefbeeld)
EPA (archiefbeeld)
In de stad Denver in de Amerikaanse staat Colorado is maandag rond 16 uur plaatselijk tijd een schietpartij uitgebroken in het district Lo Do, wat staat voor ‘Lower Downtown’: een buurt met hotels, restaurants en appartementsgebouwen. Daarbij kwam één iemand om, drie anderen raakten gewond.

Een politiewoordvoerder deelde mee dat er vier mensen neergeschoten werden. Een van hen overleed ter plekke. Drie anderen werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren niet in levensgevaar.

De dader kon niet gevat worden. “We weten momenteel niet of er een of meerdere schutters waren”, aldus woordvoerder Doug Schepman. Het is vooralsnog onduidelijk of de dader(s) en slachtoffers elkaar kenden. “Het is te vroeg om te zeggen wat er gebeurd is en waarom”, zei hij.

Schepman erkende dat er zondag in de buurt ook een dubbele moord had plaatsgevonden, maar op dit ogenblik is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide incidenten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.