1,5 ton cocaïne onderschept die vanuit Colombia onderweg was naar België

De cocaïne zat verstopt in ijzeren vormen tussen schroot.
rv De cocaïne zat verstopt in ijzeren vormen tussen schroot.
De Colombiaanse politie heeft maar liefst 1,5 ton cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in ijzeren vormen in containers met schroot die bedoeld waren voor export.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er werden 774 ijzeren mallen met cocaïne gevonden, die bedekt waren met een loden plaat zodat de scanner ze niet zou detecteren, en een vet dat toegevoegd werd zodat de honden het niet zouden detecteren”, dat zegt het hoofd van de Colombiaanse drugspolitie Ernesto Rodriguez Herrera. 

De lading werd ontdekt in Buenaventura en meteen in beslag genomen door de politie. Er zouden dankzij de ontdekking zo’n 4 miljoen dosissen van de straat gehouden zijn. De marktwaarde zou tot 93 miljoen dollar kunnen oplopen.

Drugs verstopt in ijzeren mallen.
rv Drugs verstopt in ijzeren mallen.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stef Janssens

  Helaas zien we hier op straat nog geen wijzigingen in de prijs. Prijs brood, huizen, diensten stijgen allemaal. 1g cocaïne blijft 50 euro, al een decennium. (Ik werk voor verschillende medische organisaties ivm drugproblematiek)

 • Anne Onsia

  Dat was wel heeeeel professioneel gedaan... maar ook heel professioneel onderschept. Sterk.

 • Eddy Lipstick

  inclusief verpakking waarschijnlijk, dat is gewoonlijk zo!

 • mertens jean

  Antwerpen is in Europa de draaischijf voor verdovende middelen. Om dat tegen te gaan moet men veel meer manschappen en materiaal inzetten. Dat kan men simpel doen door geld te gebruiken dat verkwist wordt aan vele prestigeprojecten.

 • karel van zand

  Oeps... gaat de prijs omhoog... t word duur