"Zwanen van Britse koningin hebben vogelgriep"

Close beautiful swan swimming in the lake
Thinkstock Close beautiful swan swimming in the lake
Zeven knobbelzwanen die toebehoren aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk zijn mogelijk gestorven door het vogelgriepvirus. Volgens The Sun stierven de zwanen aan de H5N6-variant, die zeer besmettelijk is maar ongevaarlijk is voor mensen. 

De zwanen maakten deel uit van een groep in Windsor, waar een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie is gelegen. De Britse autoriteiten doen onderzoek naar de uitbraak op het terrein en verwachten begin volgende week de resultaten. Gevreesd wordt dat het virus zich verder verspreidt. Dit jaar zijn in Groot-Brittannië al 75 gevallen van vogelgriep ontdekt.

Alle knobbelzwanen in openbare wateren in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de 12e eeuw het bezit van de regerende monarch, die overigens eigenaar van meer dieren is. Volgens traditie zijn ook alle walvissen, bruinvissen en steuren binnen vijf kilometer van de Britse kust eigendom van de koningin.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ka Van der Linden

    Vogelgriep? Zwanen zijn vogels dacht ik te weten.