"Zou je geen ceintuur dragen over die hangbuik?": Amerikaanse weervrouw geeft criticaster lik op stuk

RV
“Bekijk je je eigen weerpraatjes wel eens? Een ceintuur voor die hangbuik zou geen overbodige luxe zijn. Het is niet de eerste keer dat me dat opvalt. Of probeer anders een passend topje om die bult aan je buik te bedekken.” Tracy Hinson moest even slikken toen ze deze vernietigende commentaar op haar bord geserveerd kreeg. De weervrouw van een lokale tv-zender in St. Louis (Missouri) gaf haar belaagster echter op gepaste wijze lik op stuk.

Hinson pakte uit met een foto waarop te zien is hoe ze een bord pasta verorbert. Ze droeg daarbij dezelfde rode jurk die haar de kritiek opgeleverd had. “Liefste Mary... Ja, ik bekijk mijn eigen uitzendingen”, schreef ze erbij. “En nee, ik ga me niet dichtsnoeren met een riem omdat jij toevallig een probleem hebt met mijn buik. Ik eet veel te graag pasta, brood en kaas om me zorgen te maken over mijn gewicht. Ik hou van mijn lichaam en dat is het enige wat echt telt. Stop met fatshamen.”

De tweet werd met meer dan 24.500 ‘likes’ een denderend succes. De lofbetuigingen aan haar adres stroomden binnen. “Laat me naar haar huis gaan en vertellen hoe onwaarschijnlijk perfect ze is”, schreef een zekere Bob. Of nog: “Liefste Tracy, ik ken je niet en ik heb je nog nooit op tv gezien. Maar ik hoop dat je meent wat je zegt en niets zult veranderen. In mijn ogen ben je heel mooi. Wees jezelf.” Eén vrouw beloofde dan weer spaghetti met boter te maken, “ter ere van Mary”.

Collega-weerman Gary Frank wijst erop dat zulke boodschappen bijzonder schadelijke gevolgen kunnen hebben. “Dit is lang niet de enige opmerking die ze in dat genre kreeg. En meestal komen ze van vrouwen. Maar onthou goed: die persoon is altijd iemands verloofde, dochter, zus of moeder.”

Het laatste woord is voor Hinson zelf. “Ik heb er vertrouwen in dat toekomstige generaties een positief lichaamsbeeld zullen omarmen en pesterijen een halt zullen toeroepen. Op welke leeftijd dan ook”, besluit ze.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mariette Jaspers

  Dit is geen "hangbuik", ook geen te zware vrouw! Ik vind haar een knappe, slanke, normale vrouw met een prachtig, sexy buikje zoals elke vrouw heeft, de uitgemergelden natuurlijk niet. Bij hen zie je doorheen zo een jurk hun ribbenkast en twee uitsteeksels opzij, dat zijn dan hun heupen... Veel liever zie ik deze mooie dame.

 • San Pauwels

  Te dik, te dun, te klein, te groot... Voor sommigen is het nooit goed. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is

 • Dominique Cox

  En als een vrouw dan zwanger is, moet ze haar buikje dan ook kamoefleren?

 • Carla Van Geel

  Hersenen moeten wel genoeg voedsel binnenkrijgen om degelijk te kunnen werken en diegenen die zich laten manipuleren door de modegrillen van deze tijd mogen wel wat werken aan hun zelfbewustzijn vooraleer ze anderen de les spellen.

 • Saskia Van thielen

  Tenminste een vrouw met vrouwelijk postuur en niet de uitgemergelde foto modellen of van die grote slanke vrouwen zonder enig fuguur..