"Zoektocht voorbij": toeriste vindt papa die voor de Notre-Dame met dochtertje aan het spelen was

De papa speelt met zijn dochtertje op het plein voor de kathedraal, net voor die vuur vat.
Twitter/Brooke Windsor De papa speelt met zijn dochtertje op het plein voor de kathedraal, net voor die vuur vat.
“De zoektocht is voorbij”, tweette de Amerikaanse toeriste Brooke Windsor zonet. “De foto heeft de vader en zijn familie bereikt.” Via Twitter probeerde Windsor de vader op te sporen die zo’n uur voor de Notre-Dame in Parijs vuur vatte, op het plein voor de kathedraal met zijn dochtertje aan het spelen was. Windsor kon het tafereel - ongewild - vastleggen op foto.

“Hij verkiest anoniem te blijven in de nasleep van de tragedie”, tweette Windsor nog. De anonieme man bedankte Windsor voor “de mooie foto”, zo liet ze nog weten. “We zullen ze een bijzondere plaats geven”, schreef hij haar.

Op haar beurt uitte Windsor haar dank aan al wie meehielp om de vader op te snorren: “Ik wist dat jullie dit konden”. Haar oorspronkelijke bericht werd meer dan 224.000 keer geretweet en kreeg bijna een half miljoen likes.

De 23-jarige Brooke Windsor uit Michigan nam de foto zo’n uur voor de verwoestende brand in de Parijse kathedraal uitbrak. De papa zwiert een meisje - zijn dochtertje, vermoedt Windsor - bij de armen in het rond. Op de achtergrond prijkt de Notre-Dame nog in haar volle glorie, een beeld dat letterlijk voorgoed in vlammen opging. De bedoeling van Windsor was om de kathedraal mooi in haar frame te krijgen. Ze zag pas daarna dat ze ook het hartverwarmende moment met de man en het meisje had gefotografeerd.

Na het nemen van de foto was Windsor bijna op de man afgestapt. “Had ik het maar gedaan”, tweette ze. “In zijn plaats zou ik de foto graag hebben als herinnering. Ik hoop dat hij er ook zo over denkt”, schreef ze.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-pierre dermaut

    Betreffende de heropbouw van het kerkje :De franse miljardairs die met hun miloenen smijten voor de heropbouw zijn echte opportunisten . 1 / Ze kunnen de volgende jaren de geschonken bedragen inbrengen in hun belastingen .2 / Ze scheppen zich tegenover de franse dommerikken een imago . 3 / Door hun zogezegde solidariteit zullen ze hun verkoop cijfers opkrikken . De fanatieke franse midden motor zal zich verplicht voelen ook een steentje bij te dragen ,maar die krijgt daar niets voor terug .