"Zo koelbloedig heb ik nooit meegemaakt": 40 jaar voor jaloerse twintiger die ex doodschoot

AP
De 24-jarige Shayna Hubers kent haar straf voor de moord op haar ex-vriend, Ryan Poston (29), in 2012. Rechter Fred Stine volgde de jury en veroordeelde haar tot 40 jaar opsluiting, zonder mogelijkheid op vervroegde vrijlating. Hij noemde de moord "de koelbloedigste daad die ik ooit meemaakte in mijn carrière van meer dan dertig jaar".

Shayna Hubers kon het niet verkroppen dat Ryan Poston haar dumpte voor Miss Ohio 2012, Audrey Bolte. De avond dat Poston een date had met Bolte, schoot Hubers (toen 21) haar ex, een advocaat, dood. In koelen bloede met zes kogels, waarvan één in zijn gezicht. "De neuscorrectie die hij zo graag wilde", sneerde ze op haar proces in april. En ze "giechelde" tijdens de moord, bekende ze. De dag van de fatale schietpartij had ze maar liefst 75 sms'jes op één uur tijd naar Poston gestuurd.

Zelfverdediging
Hubers werd al in april schuldig bevonden aan de vreselijke moord. De jury geloofde niet in haar versie van de feiten waarin ze zelfverdediging naar voren bracht. Vrijdag kreeg ze dan van rechter Fred Stine de strafmaat te horen. Stine veroordeelde haar tot 40 jaar gevangenisstraf en uitte zijn ongenoegen over het feit dat zij geen berouw toonde: "Ik heb nooit een woord van verontschuldiging gehoord, of een blik gezien die dat uitdrukte".


Audrey Bolte.
screenshot YouTube Audrey Bolte.
Audrey Bolte.
screenshot YouTube Audrey Bolte.
AP