“Zo blijf ik wakker”: Filipijnse leider Duterte, bekend om zijn meedogenloze War on Drugs, ‘grapt’ over eigen drugsgebruik

Duterte zei marihuana te gebruiken om wakker te blijven tijdens lange vergaderingen.
AP Duterte zei marihuana te gebruiken om wakker te blijven tijdens lange vergaderingen.
De Filipijnse president Rodrigo Duterte, wiens controversiële oorlog tegen drugs duizenden levens heeft geëist, heeft vandaag gezegd dat hij marihuana gebruikt om wakker te blijven tijdens lange regionale topbijeenkomsten. Later deed hij zijn beweringen af als een grap.

Duterte maakte de opmerking vandaag tijdens een prijsuitreiking. Hij sprak daar over het bijwonen van een recente topbijeenkomst in Singapore van de Associatie van Zuidoost-Aziatische landen en hoe slopend de dagschema's van dergelijke bijeenkomsten zijn.

De 73-jarige Duterte liet zich vervolgens ontvallen dat hij marihuana gebruikte om zichzelf wakker te houden tijdens de ASEAN-bijeenkomst en om te gaan met het hectische schema. Later vertelde hij de verslaggevers dat hij een grapje maakte. Duterte staat bekend om het maken van onverwachte opmerkingen en ‘grappen’ voor de vuist weg.

De Filipijnse politie zegt dat in totaal al meer dan 4.800 verdachten zijn gedood tijdens de War on Drugs, die begon in juli 2016 en die mensenrechtengroepen hebben aangemerkt als buitengerechtelijke executies.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hanne Claes

  ik denk dat iedereen wel weet dat dat een grap is - marihuana wordt doorgaans niet als pepper gebruikt.

 • Rene Dannau

  natuurlijk dat het een grapje was van dat spul relaxeer je en je krijgt slaap het zal wel eerder iets zijn dat je opwekt.

 • Gino Denil

  Bendeleiders proberen altijd de concurrerende bendes uit te roeien.

 • johanneke li

  drugs blijft een vuiligheid, dat is zeker! en zal niet weggaan door enkel met het vingertje te wijzen.

 • Rik Vang

  Euh.. zijn "war on drugs" is dan feitelijk alleen de bescherming van zijn eigen drugskartel? Nu begrijp ik waarom die zo heftig te keer gaat, het is zijn eigen winst die hier de hoofdrol speelt!