"Zij vieren royal weddings, wij begraven schoolkinderen"

Daily News
De Amerikaanse krant Daily News opent vandaag met een niet mis te verstane boodschap. “Zij vieren royal weddings, wij begraven schoolkinderen”, staat er op de voorpagina te lezen. Daarmee trekken ze een parallel tussen het huwelijk van Meghan en Harry en de schietpartij in Texas.

De ogen van de hele wereld waren gisteren gericht op het prinselijk huwelijk, terwijl er in de Verenigde Staten dit weekend veel triester nieuws was. Met de opvallende voorpagina spreekt Daily News zich uit in het debat over de wapenwetgeving. Onder de grote foto van het gelukkige pasgetrouwde koppel, zet de krant twee gezichten van slachtoffers van de schietpartij in Texas.

Daar schoot een 17-jarige jongen vrijdag tien mensen dood op zijn middelbare school. Het was de zoveelste schietpartij op een Amerikaanse school in enkele maanden tijd. 

Ook gisteren kopte de krant al met forse kritiek na het bloedbad in Texas.
60 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • michel vandenhove

  ik pleit er voor dat elk huisgezin een wapen huis mocht hebben om zich te verdedigen maar wel een verbod om er mee op straat mee rond te lopen en na goed keuring van van de gemeente en zeker niet aan mensen die voor eender wat een veroordeling hebben opgelopen.... een mens heeft het recht zich te verdedigen en zijn gezin..

 • Jan Wuyts

  Er gaan, dank zij die waanzinnige mentaliteit van véél conservatieve Amerikanen, noch honderden kinderen sterven op school én op straat. Er is hoop, omdat de schoolgaande jeugd nu luidkeels haar stem laat horen. Ik hoop dat, eens stemgerechtigd, ze die "gewettigde" moordenaars van hun zetels zullen stemmen, en die "fake" vrijheid van wapenbezit weg zullen stemmen... inclusief de partij die dit al zolang tegenhoudt.

 • Johan Apatride

  Er waren evenveel schietpartijen onder Obama maar die kregen veel minder aandacht van de linkse media in de VS. De wapenverkoop is onder Obama verdrievoudigd, dus het is niet allemaal Trump zijn schuld

 • Rene Bervoets

  @ Louis Heyens: ji bent toch iemand die snapt wat er staat in die krant. Vrijwel alle andere reacties zijn geen reclame voor het doorsnee lezerspubliek hier.

 • Ben De Staercke

  Het probleem hier in de VS zijn niet de wapens. Het probleem ligt in de gezondheidszorg. De lagere sociale klasse kan of wil zich hier geen ziekteverzekering veroorloven. Daardoor zijn er veel mentale gestoorden die geen hulp krijgen of willen. Hier in Californie hebben 3 op 5 daklozen mentale problemen! Een jaarlijkse psychiatrische evaluatie in de scholen zou al heel veel helpen!