"Ze heeft het allemaal verzonnen": verdachte beweert dat Belgische toeriste liegt over ontvoering en verkrachting

Davine A. uit Kortrijk was al sinds december 2016 in Australië.
rv Davine A. uit Kortrijk was al sinds december 2016 in Australië.
De 53-jarige man uit Australië die wordt verdacht van ontvoering en verkrachting van de Belgische toeriste Davine A. (24), ontkent alle feiten. Zijn advocaat beweert nu dat de Belgische alles heeft verzonnen. 

De 24-jarige Davine A. uit Kortrijk was al sinds december 2016 in Australië. Ze reisde rond en genoot van het land maar ze en had ook op een lokale zoekertjessite een advertentie geplaatst om een werkplaats in de landbouw te vinden. Zo ging ze wel vaker op reis, soms wat werken en dan weer wat reizen. In februari van dit jaar raakte ze vermist. Haar laatste bekende bestemming was Murray Bridge, in de buurt van Adelaide. Daar was ze met een man, die op haar zoekertje had gereageerd, in een rode pick-up gestapt. Daarna werd ze gevangen gehouden in een schuur.  

Dankzij enkele berichtjes die ze naar het thuisfront had gestuurd, startte de politie vrijwel meteen een zoekactie. Davine werd na enkele dagen al teruggevonden. Een dag later werd er ook een verdachte opgepakt, de man die op haar zoekertje had gereageerd. Het DNA van de verdachte werd onder andere teruggevonden op de bh van het Belgische slachtoffer. 

Copycat

De advocaat van de verdachte, Stephen Ey, vertelt een heel ander verhaal. Vorige week zei hij dat de 24-jarige dierenverzorgster alles had verzonnen. Het zou gaan om een klassiek copycat-verhaal. 

De Belgische zou volgens de advocaat haar verhaal halen van de Salt Creek-verkrachtingszaak uit 2014. Twee vrouwelijke toeristen uit Duitsland en Brazilië werden toen ontvoerd en aangerand. Roman Heinze, de beschuldigde, werd toen veroordeeld tot 22 jaar cel. 

Enkele zwakheden

Ook de rechter houdt nu rekening met enkele zwakheden in het dossier. De 24-jarige Davine zou heel ontspannen zijn overgekomen toen ze incheckte in een motel na het vermeende incident. Ze ging daarna ook nog een snack halen in de McDonald's. Ze zou eerst ook geweigerd hebben om met de politie te praten. 

Daar heeft de openbare aanklager wel een uitleg voor. Het slachtoffer aarzelde omdat de verdachte haar had gezegd dat hij deel uitmaakte van een prostitutienetwerk waarbij ook enkele politieagenten betrokken waren.

Ik constateer dat het slachtoffer is teruggekeerd naar België en er dus geen reëel gevaar meer voor haar is

Rechter Greg Fisher

De verdachte mocht van rechter Greg Fisher eigenlijk vrijdag al onder strikte voorwaarden naar huis. Hij zou wel huisarrest krijgen tot aan het proces. "Ik constateer dat het slachtoffer is teruggekeerd naar België en er dus geen reëel gevaar meer voor haar is", aldus Fisher. De verdachte mocht uiteindelijk de gevangenis toch niet verlaten omdat het parket meteen in beroep ging. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Ja want vrouwen hebben er zo vreselijk veel bij te winnen dit soort zaken te verzinnen. De maatschappij roept dat het hun eigen schuld is, en de daders worden bijna nooit gestraft. En toch blijft men toeteren dat vrouwen het vast verzinnen.. Ranzige reacties zijn dat.

 • Meert Dominique

  Als zij het allemaal verzint hoe komt er DNA van de man op haar BH?

 • Jurgen Van Den Bergh

  Het is ook zo makkelijk voor een vrouw om een man valselijk te beschuldigen. Bewijzen hoeven er zelfs niet direct te zijn.

 • Ward Van Loo

  Verdachte lijdt onder valse betichting ?

 • David Buytaert

  De wereld is toch om zeep als vrouw bal aan haar lijf had ge trapt in de kruising Dan komt hij ook niet meer recht