"Ze hadden zo veel honger dat ze verf van de muur opaten": celstraf voor Amerikaans horrorkoppel dat hun kinderen opsloot en verwaarloosde

Brandi Weynant (links) en haar partner Joshua Weynant (rechts).
Facebook Brandi Weynant (links) en haar partner Joshua Weynant (rechts).
Een koppel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania liet hun kinderen uithongeren. De politie trof in december 2016 de mishandelde kinderen aan in een gesloten kamer in het huis van het echtpaar. Gisteren verschenen Joshua Weynant (33) en Brandi Weynant (38) voor de rechtbank. Ze werden schuldig bevonden aan mishandeling, kindermisbruik en samenzwering.

De dertigers werden in december 2016 gearresteerd nadat de politie een telefoontje had gekregen van een anonieme beller. Die vertelde dat de ouders hun kinderen, die tussen de vier en zes jaar oud zijn, mishandelden en uithongerden. De politie ging onmiddellijk ter plekke en trof drie uitgehongerde kinderen aan in het huis van het koppel. “Ze hadden zo veel honger dat ze zelfs verf van de muur opaten”, aldus de agenten.

Volgens een dokter zouden de twee oudste kinderen gestorven zijn als de politie ze niet had gevonden. Ze wogen op dat moment nog amper dertien kilogram. “De kinderen zagen eruit alsof ze uit een concentratiekamp kwamen”, vertelde een arts nadat hij de jongen en de twee meisjes had onderzocht. Bovendien hadden ze luizen en waren ze bedekt met menselijke uitwerpselen. (Lees verder onder de foto.)

Het huis in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar de drie kinderen werden verwaarloosd.
Google Maps Het huis in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar de drie kinderen werden verwaarloosd.

"Niet onze kinderen"

Sinds hun arrestatie gaf het koppel verwarrende verklaringen. Aanvankelijk vertelden Joshua en Brandi dat ze niet de biologische ouders waren van de kinderen, maar dat bleek een grove leugen. Meer dan een jaar na hun arrestatie, bekenden de ouders hun schuld. Ze hadden geen zin meer om voor hun drie kinderen te zorgen en beslisten hen op te sluiten, uit te hongeren en te wachten tot ze zouden sterven. Dat leek voor de ouders de enige uitweg. (Lees verder onder de foto.)

De drie kinderen van Joshua Weynant (33) en Brandi Weynant (38).
RV De drie kinderen van Joshua Weynant (33) en Brandi Weynant (38).

De buren hadden regelmatig contact met het koppel, maar niemand vermoedde dat ze hun kinderen mishandelden. Voor de buitenwereld leek het een gelukkig gezinnetje. Drie maanden voor de politie-inval postte moeder Brandi nog een foto van haar zoontje op Facebook. “Gelukkige verjaardag, mijn zoon. Ik zag hoe je opgroeide tot een kleine jongen met een eigen mening. Ik hou oneindig veel van je. Stop nu maar met groeien”, schreef de vrouw bij de foto. 

Het koppel pleit schuldig voor mishandeling, kindermisbruik en samenzwering. De rechter sprak gisteren het vonnis uit:  een celstraf van minimum 19 jaar voor Joshua Weynant. Zijn partner Brandi krijgt 18 jaar cel. De kinderen wonen intussen bij een pleeggezin, waar ze goed herstellen. Volgens de pleegouders zijn de kinderen opengebloeid. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Ik kan er niet bij! Ik zit mijn regentonnen en drinkbakken te bedekken met volière draad zodat er geen pas uitgevlogen vogeltjes en hagedissen verdrinken. Ik ben er niet goed van maar dit is het topje van de ijsberg in gemeenschappen waar er geen sociale controle meer is. Er scheelt toch wel iets met de mensheid, hoor.

 • stan mestach

  hier moet doodstraf op staan je eigen kinderen uithongeren en wachten tot ze sterven en dit zeer bewust ze zijn niet waard te leven wat een beesten

 • mark germanus

  Ik hoop dat ze nooit meer uit de gevangenis komen!

 • anna Vandenberg

  En die mensen hebben ook het recht om kinderen op de wereld te zetten, de kinderen hebben geen rechten. Hoog tijd dat er een wet komt om geen kinderen meer op de wereld te zetten wanneer er het duidelijk is dat ze niet de nodig zorg aan de kinderen willen of kunnen besteden. Gedwongen geboortebeperking voor zulke mensen moet mogelijk zijn, in alle werelddelen.

 • Hubert Wouters

  Hoe is het mogelijk om zo'n ouder te zijn. 'Geen zin meer om de kinderen te verzorgen'. Nog nooit zulk excuus gehoord. Maak dan geen kinderen. Er zijn mensen die echt geen kinderen zouden moeten krijgen. Er zijn mensen die geen kinderen kunnen krijgen en er wel zouden willen. En dan heb je mensen zoals hier in dit artikel die er krijgen en er niet willen voor zorgen. Ik vind 19 en 18 jaar veel te weinig in dit geval.