"Ze gaan met hun jeans in het water en bedreigen medewerkers": zwemdag voor vrouwen loopt uit de hand

Illustratiebeeld
Thinkstock Illustratiebeeld
Elke vrijdag vanaf 17 uur zijn enkel vrouwen toegelaten in een stedelijk zwembad in de Duitse stad Hannover. Dat loopt echter niet van een leien dakje, zo blijkt uit de onthullingen van een lokale krant. Moslima's nemen het niet zo nauw met de hygiëneregels en dat bezorgt lokale politici kopzorgen.

Vrouwen duiken in hun gewone kledij het zwembad in, picknicken langs het water, verven hun haar in het zwembad en laten veel afval achter. Medewerkers van het 'Vahrenwalder Bades' die op het huisreglement wijzen, worden bedreigd.

"Ja, het gaat vooral om moslima's", verklaarde Ulrike Serbent, woordvoerster van de stad Hannover, aan de gerenommeerde Duitse krant Die Welt.

"Eigenlijk was het niet de bedoeling dat dit in de openbaarheid zou komen", zei ze. De problemen werden vertrouwelijk behandeld. Toch wist de lokale krant Hannoverschen Allgemeinen Zeitung de hand te leggen op het probleemdossier.

"Men wilde in geen geval bepaalde groepen gaan viseren en daarom hebben we de feiten niet openbaar gemaakt", legde Serbent uit. "We wilden vermijden dat er een xenofobe teneur zou ontstaan. De vrouwen zijn afkomstig uit een andere cultuur en zien dat zwemuurtje eerder als een samenkomst met andere vrouwen. Wij denken na over gepaste maatregelen", zei ze. "In het zwembad komen ook honderden vrouwen die wel gewoon komen zwemmen zoals het hoort."

Volgens de Hannoverschen Allgemeinen Zeitung wil de stad een bewakingsdienst in de buurt van de kassa's posteren. De vrouwendag moet in elk geval blijven plaatsvinden, meent de stad. Volgens de lokale krant zijn er al sinds 2005 problemen met vrouwen die in gewone kledij willen baden.
281 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Ik ga toch ook niet in mijne winterjas zwemmem!

 • Patrick De pauw

  het zijn mensen die over beschermt zijn door onze traditionele partijen die alleen de stemmen willen van die moslims?als zij stemmen voor deze partijen want met de p^komst van Abou JahJag let maar eens op die vogel zal verkozen worden

 • wilfried stockmans

  er zijn partijen die jaren geleden DE GROTE WAARSCHUWING HEBBEN GEGEVEN je had er toen moeten voor stemmen. de schuld ligt bij Europa en het zal nog slechter worden als ze op de stemlijsten gaan staan . Willy stockman .

 • pierre dauwe

  Verven hun haar in het zwembad????!!!!

 • john peergin

  Wat ik niet begrijp is dat die stomme gemeente Hannover dit al 12 JAAR toelaat........ Met onmiddellijke ingang geen moslima's meer toegang tot het zwembad verlenen. Trouwens, wat gebeurt er allemaal in ons land zonder dat we daar iets van weten? Het is een grof schandaal dat de plaatselijke en landelijke autoriteiten hier en in andere landen (Duitsland, Nederland, Engeland, etc.) allerlei kwesties geheim houden. Dat is absoluut onacceptabel!