“Witte Huis vroeg topbelegger om aandelenadvies”

Photo News
Het Witte Huis heeft deze week een topbelegger om advies gevraagd hoe de regering-Trump de aandelenmarkt weer omhoog kan krijgen. Dat gebeurde na de historische daling van de Amerikaanse aandelenbeurzen op kerstavond, meldt de Amerikaanse zender CNBC op basis van ingewijden.

De bekende investeerder liet aan een adviseur van president Donald Trump weten dat zijn baas moet stoppen met zijn kritiek op Federal reserve-voorzitter Jerome Powell. Ook moest Trump volgens de topbelegger het verloop van bewindspersonen onder controle krijgen en een handelsovereenkomst met China sluiten. Die zaken zouden volgens hem rust brengen op de aandelenmarkten.

Trump meet het succes van zijn economische beleid deels af aan de stand van de beursgraadmeters. In zijn eerste jaar als president ging de beurs omhoog, maar dit jaar daalde de beurs fors. Met name deze maand werden grote verliezen geleden. Trump haalde daarom op Twitter herhaaldelijk uit naar Powell en de Fed die de rente te snel zouden laten stijgen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Bonacasa

  Toch vreemd dat het nu "zijn" economie niet meer is, nu de beurzen kelderen. Kom op jongens, laat de excuses aanrukken en wees voor een keer inventief!

 • Jan Gielen

  Heb zojuist het boek 'Angst' gelezen van Bob Woodward over het personage Trump. De goedbedoelde adviezen gaan nooit werken, omdat Trump naar niets en niemand luistert. De man blijft een ramp voor de wereld.

 • pieter De Potter

  De enige manier om de beurzen te laten stijgen is degene die ze liet dalen afzetten.

 • ivan de ridder

  Moet je daarvoor een 'topbelegger' consulteren ... De beurs reageert slecht op instabiliteit, zoals kritiek op de Fed (die in dit geval gewoonweg de rente verder zal laten oplopen om te bewijzen dat het een onafhankelijk orgaan is), een handelsoorlog (want de impact is wereldwijd in de economie te voelen) en zorg voor stabiliteit in de politiek (conclusie: de huidige president kan het beter zélf aftrappen).

 • jean petermans

  De crisis van eind jaren tachtig is veroorzaakt door topbeleggers, dus zo betrouwbaar is dat advies nu ook weer niet.