"Wilders zal schade betalen bij boycot Nederlandse goederen"

UNKNOWN

Mocht het tot een boycot van Nederlandse goederen door Arabische landen komen, dan gaat de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW onderzoeken of Geert Wilders aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade. Dat zegt werkgeversvoorman Bernard Wientjes vandaag in een interview in Het Financieele Dagblad.

Banden herzien
Een dertigtal Jordaanse kranten, radiostations en websites zijn een campagne begonnen om Nederlandse goederen te boycotten. Dit naar aanleiding van het uitkomen van de film Fitna van Geert Wilders. Ook riepen de Jordaanse media andere Arabische leiders op hun banden met Nederland te herzien. Een aantal Arabische landen komt dit weekeinde bijeen op een top in Damascus.

Export
"Als het tot een boycot komt, dan leidt dat door de exportpositie van Nederland al snel tot schade. Bedrijven als Shell, Philips en Unilever zijn makkelijk als Nederlands te herkennen", aldus Wientjes. "Ik weet niet hoe rijk Geert Wilders is, of hoe goed hij is verzekerd. Mocht er een boycot komen, dan zullen we onderzoeken of het mogelijk is of we Wilders aansprakelijk kunnen stellen." (anp/ka)