Ga naar de mobiele website
^ Top

"Wedden dat ze hamburgers gaat bestellen?": bodybuildster maakt sportende vrouw "met vetrolletjes" belachelijk

Instagram
Een bodybuildster krijgt de wind van voren omdat ze een vrouw op een loopband belachelijk gemaakt heeft. "Vetrolletjes", schreef Diana Andrews op de weinig flatterende foto die ze deelde met haar volgers. En om de boodschap nog duidelijker te maken, plakte ze er een kwetsend zinnetje aan vast. "Wedden dat ze hamburgers gaat bestellen?"

Haar laffe commentaren keren nu als een boemerang in haar gezicht terug. "Ze ontmoedigt mensen die iets willen doen aan hun gewicht. Triestig. Dit is de reden waarom de meesten niet graag naar de fitness gaan", klinkt het overal op sociale media.

De ophef werd zo groot dat Andrews zich verplicht zag om haar excuses aan te bieden op Snapchat. "Ik besef dat het verkeerd van me was om die domme grap te maken. Het was niet mijn bedoeling om iemand vanwege haar lichaam te kwetsen of oneerbiedig te behandelen."

Eerder had ze nog geprobeerd om het voorval te minimaliseren. "Mijn punt was dat ze aan het bellen was terwijl ze op die loopband stond. Nu lijkt het alsof ik haar belachelijk maak omwille van haar lichaam, maar zoiets zou ik nooit doen. Ik ben de eerste om mensen aan te moedigen en hun grenzen te laten verleggen. Wie me kent, weet dat ik geen pestkop ben."

Diana Andrews.
Kos Diana Andrews.
Facebook

Emmy Gilmour helpt in haar professionele leven mensen met een eetstoornis. Met een bezorgde blik kijkt ze het schouwspel aan. "De maatschappij heeft vrouwen als het ware geconditioneerd om elkaar constant te beoordelen, dit is er een typisch voorbeeld van", klinkt het. "We leven in een tijdperk waarin dames te horen krijgen dat ze niet voldoen en dat wordt perfect aanvaard. Het gaat zelfs zo ver dat sommigen zich moeten verontschuldigen voor hun uiterlijk."

Andrews doet mee aan professionele wedstrijden, de United Kingdom Bodybuilding and Fitness Association is dan ook niet opgezet met het voorval. "We zijn hier absoluut tegen. Dat hebben we haar duidelijk gemaakt en intussen heeft ze ook haar excuses aangeboden. Dit was niet fijn van haar", aldus een woordvoerder.

Vier maanden geleden kwam een ex-Playmate nog onder vuur te liggen omdat ze stiekem een foto gemaakt had van een 70-jarige vrouw. Zij stond toen naakt in de kleedkamer van een sportschool, de gezichtsuitdrukking van Dani Mathers erbij sprak boekdelen. "Als ik dit niet meer van mijn netvlies gebrand krijg, dan jullie ook niet", had ze erbij geschreven. Het fotomodel moest op haar beurt door het stof kruipen en riskeerde er zelfs een celstraf voor.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sylvia Zampieri

  Naar de gym gaan doe ik al 30 jaar niet meer enkel en alleen voor deze reden. Je stapt binnen in 'hun' wereld en je krijgt onmiddellijk een stempel en je wordt genegeerd.

 • Remco Ivens

  Men moet ergens beginnen. Niet?

 • Renzo De Hond

  Vijgen na Pasen. Achteraf altijd beweren dat het niet zo bedoeld was en sorry zeggen. Bij mij moet je daar niet mee afkomen. Als je iets niet meent of niet bedoelt van iemand te kwetsen, waarom doe je het dan? Dit zijn mensen met een slecht karakter.

 • mis tanget

  Vermageren zal toch gemakkelijker zijn dan van kop te veranderen. Wat een draak die Diana Andrews !

 • A. B.

  Liever een echt lichaam met een vetrolletje dan zo'n fake gezicht met valse wimpers, opgespoten lippen voor een afschuwelijke 'duckface', en getatoeëerde wenkbrauwen van hier tot in Tokio! Heel natuurlijk allemaal! Mooi!

Gesponsord

Meld een bug