“We willen drinken!”: voor het eerst rellen in populair uitgaansgebied Hongkong

EPA
Demonstranten in Hongkong zijn opnieuw slaags geraakt met de politie. Voor het eerst gebeurde dat in het populaire uitgaansgebied Lan Kwai Fong, waar ook veel toeristen komen. Honderden demonstranten mengden zich daar tussen feestgangers, die in veel gevallen verkleed waren vanwege Halloween.

De politie gebruikte opnieuw traangas om betogers uit elkaar te drijven. Veel van hen droegen maskers, hoewel die verboden zijn door de regering. Feestgangers en betogers reageerden woedend op de agenten. "We willen drinken", riepen sommigen. "Kunnen jullie ons niet een keer gewoon lol laten hebben? Het is Halloween!” Onduidelijk is of er betogers gearresteerd zijn en of er gewonden gevallen zijn.

REUTERS

Hongkong is al maanden het toneel van hevige protesten. Carrie Lam, de politieke leider van de stadstaat, staat onder grote druk. De demonstraties ontstonden als reactie op een omstreden wet die uitlevering van ingezetenen aan China mogelijk maakte. Het protest richtte zich echter al snel tegen Lam en de toenemende Chinese invloed.

EPA
EPA
AFP
AFP
EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Iedereen wist dat je een vrij land niet in een communistische dictatuur kan veranderen, de bom ging op een keer barsten. Ik hoop dat PVDA er lessen uit trekt, hoe het niet moet!