"We moeten er rekening mee houden dat Arjen niet meer gevonden wordt"

Archieffoto van de Nederlandse cybersecurity-specialist Arjen Kamphuis, die sinds 20 augustus wordt vermist in Noorwegen.
Dennis van Zuijlekom Archieffoto van de Nederlandse cybersecurity-specialist Arjen Kamphuis, die sinds 20 augustus wordt vermist in Noorwegen.
Het onderzoek naar de vermissing van Arjen Kamphuis lijkt op een dood spoor te zitten. Dat meldt zijn goede vriendin Ancilla van de Leest aan onze collega's van het Algemeen Dagblad (AD).

Zij sprak afgelopen week uitgebreid met de politie over de zaak. "Ze namen alle tijd en beantwoordden al onze vragen. Maar het lijkt erop dat ze op een dood spoor zitten. Helaas moeten we er serieus rekening mee houden dat Arjen niet gevonden wordt." Wel blijven politie, familie en vrienden rekening houden met 'alle scenario's'. "Deze week kijken we wat we nog aan eigen onderzoek kunnen doen."

Cyber-expert Kamphuis is sinds eind augustus vermist in Noorwegen. Hij werd voor het laatst gezien toen hij uitcheckte bij zijn hotel in Bodø, in het noordoosten van het land. Zijn peddel en kajak werden later teruggevonden, maar van Kamphuis zelf ontbreekt nog altijd ieder spoor. 

In een interview met het AD - dat dit weekeinde verschijnt - vertelt Van de Leest: "Het is heel onwerkelijk, zorgwekkend. De fysieke zoektocht in Noorwegen is gestopt, dat is ontmoedigend. Maar zolang we niet weten wat er is gebeurd, zijn we hoopvol dat hij nog leeft. Er wordt nog dna-onderzoek gedaan op de kajak die is gevonden. Het zitje van de boot is ook gevonden. Hoe dan ook: hij is ergens, al kan het zijn dat hij niet meer leeft.
"

Ancilla van de Leest.
ANP Ancilla van de Leest.
Infografieken Nederland
2018-09-09 10:29:28 BODO - Het treinstation en de haven van het stadje Bodø waar de vermiste Nederlandse cybersecurityspecialist Arjen Kamphuis eind augustus voor het laatst gezien is.
ANP 2018-09-09 10:29:28 BODO - Het treinstation en de haven van het stadje Bodø waar de vermiste Nederlandse cybersecurityspecialist Arjen Kamphuis eind augustus voor het laatst gezien is.
Kajakkers op het Vatnvatnet meer net buiten het stadje Bodø waar de vermiste Nederlandse cybersecurityspecialist Arjen Kamphuis eind augustus gesignaleerd werd.
ANP Kajakkers op het Vatnvatnet meer net buiten het stadje Bodø waar de vermiste Nederlandse cybersecurityspecialist Arjen Kamphuis eind augustus gesignaleerd werd.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raphael Kerser

    Hier zit toch een luchtje aan.