"Wacht maar tot ik burgemeester ben": extreemrechtse kandidaat belooft komaf te maken met ... Arabische cijfers

epa
De lokale kandidaat van de extreemrechtse partij NPD voor het burgemeesterschap in het Duitse stadje Völklingen heeft tijdens een debat onbedoeld de lachers op zijn hand gekregen. Otfried Best beloofde de inwoners als hij burgemeester wordt meteen komaf te maken met ... Arabische cijfers.

Voor welke symbolen Best de cijfers, die ook wij al honderden jaren gebruiken, dan wil vervangen, verduidelijkte hij niet. Evenmin leek Best te snappen waarom de enkele honderden aanwezigen in de zaal in een smakelijk lachen uitbarstten bij zijn antwoord.

Best ging zonder de mop te snappen in op een vraag van een kandiaat van de satirische partij Die Partei. Uwe Faust was het "tot mijn verbazing" opgevallen dat "veel huisnummers in Völklingen Arabische cijfers hebben". "Hoe wil u tegen die sluipende overheersing ingaan?", wilde Faust wel eens weten.

Meteen schoten een aantal aanwezigen al in de lach, maar niet Best. Hij antwoordde in volle ernst: "Wacht u maar eventjes af, mijnheer Faust, tot ik burgemeester ben. Dan zal ik dat veranderen, dan zullen er snel normale cijfers op komen."

Völklingen organiseert op 24 september naast de federale parlementsverkiezingen ook lokale verkiezingen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benesha

  Het gebruikelijke niveau van extreem rechts -en extreem rechts wordt tegenwoordig voor iedere dissident gebruikt die vragen heeft bij Merkels volksvervanging, over policor dictatuur gesproken- zorgde er 25 jaar geleden wel voor dat ze de islamistische terreur en opdringing van hun wetten correct voorspelden.

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Links,rechts...extreem is nooit goed ! Of bestaat extreem links niet misschien?

 • Peter Nulens

  Perfect te begrijpen vergissing. De arabieren gebruiken zelf geen arabische cijfers.

 • Didi bibi

  Tot als het er op Aan komt.

 • kenny Van De B.

  Erik klopt maar de vorderingen die daaruit voortvloeide zoals rekenen (algebra) kwamen van een Arabische wetenschapper Al-Khwarizmi, en niet alleen dat maar ook astronomie en astrologie, geografie en cartografie etc. Islam lag aan de basis van deze ontwikkeling waar wij allemaal gebruik van maken en onze welvaart te danken hebben. Of je het nu wilt of niet het is zo. Zelfs betreffende geneeskunde.