"Waar is mijn kindje?": baby van verstrooide ingenieur sterft in snikhete auto voor deur eigen woning

THINKSTOCK
In de Franse stad Dieppe in het departement Seine-Maritime heeft zich gisteren een verschrikkelijk drama voorgedaan. Een vergeten baby is er in een wagen gestorven door uitdroging. Het parket heeft een onderzoek geopend en de vader riskeert een vervolging voor onopzettelijke doodslag.

De kleine Gaël zat vier uur lang in de auto terwijl het voertuig in de volle zon voor de woning geparkeerd stond. Om 18 uur werd het kindje volledig uitgedroogd aangetroffen door de hulpdiensten. Er kon geen hulp meer baten.

De 35-jarige vader moest rond iets voor 14 uur zijn echtgenote naar het werk brengen en daarna hun kindje afzetten bij de crèche. Er was afgesproken dat de papa zijn zoontje om 18 uur weer zou oppikken. Dat liep helemaal mis.

"De man was al wat te laat want ook hij moest om 14 uur beginnen werken", legde procureur Valérie Cadignan uit. De vader is aan de slag als ingenieur voor een bedrijf in Rennes maar voert de job uit vanuit zijn verblijfplaats in Dieppe. "Hij merkte dat het kindje in slaap gevallen was en besliste om terug naar huis te keren," vervolgde de procureur.

Telefoontje echtgenote
Eens thuis dook de man onmiddellijk in zijn talrijke opdrachten en vergat zijn zoontje in de wagen. Rond 18 uur belde zijn vrouw: "Vergeet zeker ons zoontje niet op te pikken". De man sprong in zijn wagen, zonder te merken dat de baby nog steeds op de achterbank zat en reed naar de kinderopvang. Daar kreeg hij te horen dat zijn zoontje nooit daar geweest was.

"Maar waar is mijn kindje dan?", riep de man uit. Het was toen dat twee mensen van de beveiliging de baby in de wagen zagen zitten. De hulpdiensten werden gewaarschuwd maar alle hulp kwam te laat.

Verbijsterd
"De vader was helemaal verbijsterd, hij begreep niet hoe hij zijn zoontje had kunnen vergeten," verklaarde de procureur. "Hij zei dat hij moeilijke tijden doormaakte op het werk."

Gewoonlijk bracht de man zijn kindje wel zelf naar de crèche maar was het altijd zijn vrouw die de kleine Gaël later op de dag ging oppikken. Gisteren werd het familiale schema voor een keer gewijzigd en moest de papa ook 's avonds zijn zoontje gaan halen.

Hospitaal
De vader werd na de tragedie even opgenomen in het ziekenhuis. Hij zit vandaag nog steeds in voorhechtenis. Wellicht zal de man worden vervolgd voor onopzettelijke doodslag.