“VS trekken troepen tegen eind april terug uit Syrië”

Een Amerikaanse soldaat in een gepantserd voertuig in Syrië.
AP Een Amerikaanse soldaat in een gepantserd voertuig in Syrië.
Het Amerikaanse leger bereidt zich voor om alle Amerikaanse troepen tegen eind april terug te trekken uit Syrië. Dat meldt de Wall Street Journal. Tenzij de regering van president Donald Trump van koers verandert, wil het Amerikaanse leger een significant deel van de zowat 2.000 Amerikaanse soldaten terughalen tegen midden maart. 

Tegen eind april moeten volgens de krant alle troepen teruggehaald zijn. Het Pentagon wil niet reageren op het bericht. "We gaan geen commentaar geven op de timing voor een terugtrekking van de VS uit Syrië", klinkt het.

‘Fysiek kalifaat’

Eerder deze week zei Trump dat hij denkt volgende week de nederlaag van het "fysiek kalifaat" van de islamistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) te kunnen aankondigen. "Ik wil wachten tot het officieel is, ik wil het niet te vroeg zeggen", voegde Trump eraan toe.

Trump heeft zijn leger het bevel gegeven om te vertrekken uit Syrië, hoewel er geen timing is en de ongerustheid toeneemt over wat er in Syrië zal gebeuren eens de Amerikaanse troepen er niet meer zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    En in Mei gaan de Turken het overnemen.Erdogan zit al in de startblokken.De Koerden zullen weer stank voor dank krijgen voor al hun opofferingen die ze gedaan hebben.Moedig volk zowel mannen als vrouwen.Door de eeuwen heen door vele mogendheden gebruikt en daarna misbruikt !Dat volk verdient beter!

  • Frans Peeters

    Voor VS een nederlaag, IS zou verdwenen zijn als er gestopt was met wapenleveringen

  • Cor Dierckx

    Wat Obama niet kon heeft Trump op 2 jaar klaargespeeld sterke leider.