“VS en Venezuela overleggen op hoog niveau”

De Venezolaanse president Nicolas Maduro en zijn vrouw.
AFP De Venezolaanse president Nicolas Maduro en zijn vrouw.
Vertegenwoordigers van de Venezolaanse regering houden al maanden "geheime besprekingen" met "hooggeplaatste" Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Dat zegt president Nicolás Maduro, die stelde dat hij toestemming heeft gegeven voor de poging "het conflict op te lossen".

De socialistische leider deed de uitspraak in een toespraak die op televisie is uitgezonden. Hij trad niet in detail over wat precies is besproken. De relatie tussen zijn regering en Washington is bijzonder slecht. De Amerikanen steunen de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, die zichzelf heeft uitgeroepen tot interim-president.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat overleg gaande is. Hij vertelde dat op "erg hoog niveau" wordt gepraat met de Venezolanen. "We hebben contact. We praten met meerdere vertegenwoordigers van Venezuela", zei Trump tegen verslaggevers.

Venezuela verkeert in een politieke en economische crisis. Miljoenen inwoners zijn de afgelopen jaren naar het buitenland vertrokken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert De Vries

    Doordat de VS die zich al tientallen jaren niks aantrekt van de VN ("De Raad van de VN veroordeelde in een resolutie de eenzijdige sancties waarmee de regering van de VS Venezuela treft."), sancties uitvaardigt alsof de VS daar het recht toe heeft, verkeert Venezuela nu in een economische crisis en zijn miljoenen inwoners de afgelopen jaren naar het buitenland vertrokken. Wie ligt dus aan de basis van de armoede in Venezuela, een land "gezegend" met o.a. aardolie ?

  • Gunther Bodomin

    Trump wil de helft van het land kopen, als financiële steun.