“Vreemde zaak”: prof dood aangetroffen bij jacuzzi van man die daarna uit leven stapt

Moordverdachte Marcus Lillard.
Baldwin Sheriff's Office Moordverdachte Marcus Lillard.
“Dit is een van de vreemdste zaken waaraan we ooit werkten”, zei Bill Massee, sheriff van Baldwin County in de Amerikaanse staat Georgia. Hij had het over een zaak met een dode professor, twee naakte mannen en een zelfmoord.

Sydney Clark Heindel belde zondagochten om 1 uur de hulpdiensten naar zijn woning in Milledgeville. Hij zei aan de telefoon dat een 43-jarige vrouwelijke professor van de universiteit van Georgia niet meer reageerde nadat ze kopje onder was gegaan in zijn jacuzzi. De politie vond even later professor Marianne Clopton Shockley naakt en bewusteloos, met een bloedende wonde aan haar hoofd. Heindel en Shockleys partner, Marcus Lillard, waren de vrouw aan het reanimeren. Ook de twee mannen waren naakt. Het medisch team verklaarde de professor entomologie ter plaatse dood.

De politie arresteerde de 41-jarige Marcus Lillard, die ze verdenken van het wurgen van Shockley. De andere aanwezige, Heindel, pleegde zelfmoord voordat de speurders hem verder konden ondervragen. De politie gaat ervan uit dat Lillard Shockley wurgde en het dan wou laten uitschijnen als een geval van verdrinkingsdood. Dat dit scenario onwaarschijnlijk was, maakten de agenten op uit het gedrag van de twee mannen en uit het bloedende hoofd van Shockley. “Al meteen toen we ter plaatse kwamen, hadden we door dat er iets niet klopte”, zei sheriff Bill Massee. “Er was iets heel vreemds aan deze zaak die erg verschilt van andere.”

“Al twee uur dood”

De agenten haalden de twee mannen in de woning van Heindel uit elkaar voor ondervraging. Lillard werd meegenomen naar de politiecombi, Heindel naar de voorkant van zijn huis. Maar toen een agent aan Heindel nog iets wilde vragen, bleek die plots verdwenen. Er volgde een “luide maar gedempte knal”: Heindel had zichzelf doodgeschoten in zijn slaapkamer.

Lillard is aangehouden voor de moord op insectoloog Shockley. Hij beweert dat hij hout was gaan halen in het bos en dat hij bij zijn terugkeer Shockley buiten bewustzijn in de jacuzzi had aangetroffen. Voor hij zichzelf van het leven beroofde, had Heindel nog aan de politie verklaard dat hij aan de andere kant van de ruimte in zijn zwembad lag, terwijl Marianne Shockley in het bubbelbad zat. Toen Lillard haar bewusteloos vond, repte Heindel zich zelf ook naar haar. Lillard beweerde dat hij met Shockley in zijn armen gevallen was en dat ze daardoor gewond was geraakt aan het hoofd.

Omdat de professor nog lichtjes leek te ademen, belden de mannen naar eigen zeggen drie kwartier later 911. Volgens het nog lopende onderzoek zou Shockley al twee uur dood geweest zijn toen het telefoontje bij de hulpdiensten binnenkwam.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.