Ga naar de mobiele website
^ Top

"Voedselcrisis wordt alsmaar erger in Syrië"

Lakhbar Brahimi
ap Lakhbar Brahimi
Niet alleen de gewelddadige strijd maar ook de voedselcrisis wordt steeds erger in Syrië. Dat heeft de speciale gezant van de VN en de Arabische Liga voor Syrië, Lakhdar Brahimi, vandaag tegen de Veiligheidsraad van de VN gezegd. Brahimi heeft er ook gezegd dat de toestand in dat land deprimerend is.

"De situatie is extreem slecht en ze wordt nog slechter", zei de Algerijn die aan de volkerenorganisatie verslag heeft uitgebracht over zijn reis in het conflictgebied. "Het ziet er zeer, zeer somber uit. De crisis is een bedreiging voor de hele regio en ook voor de wereldvrede", zei Brahimi. De Veiligheidsraad moet de situatie heel nauwgezet opvolgen.

Hij gaf toe nog geen kant en klaar concept voor een oplossing van de crisis te hebben, maar wel "een paar ideeën" waarover hij niet uitweidde.

In Syrië zijn betogingen tegen het regime van president Assad in anderhalf jaar tijd uitgelopen op een bloedige burgeroorlog. De Syrische regering wijt volgens Brahimi het geweld voor een belangrijk deel aan 5000 buitenlandse terroristen. Die zouden onderdeel uitmaken van een samenzwering.

Meer over


Meld een bug