“Viertal plande extreem gewelddadige terreuraanslag in Frankrijk”

Illustratiebeeld.
getty Illustratiebeeld.
De Franse autoriteiten hebben vier mensen opgepakt vanwege een geplande aanslag. Het gaat om drie volwassenen en een tiener, zeggen aanklagers.

De arrestaties gebeurden vrijdag, in het kader van een op 1 februari geopend vooronderzoek naar “terroristische criminele bendevorming”. Het is onduidelijk wat ze precies van plan zouden zijn geweest. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zei alleen dat het de bedoeling was een "extreem gewelddadige terreuraanslag” te plegen.

Bekenden bij het gerecht
De minderjarige verdachte zou eerder hebben geprobeerd naar Syrië te reizen en is daarvoor veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee voorwaardelijk.  In het kader van die voorwaarden verblijft de zeventienjarige in een “educatieve instelling”. Hij was destijds opgepakt omdat hij naar Syrië wou gaan.

Ook de drie volwassenen zijn bekenden van de politie, zegt een bron rond het onderzoek. Frankrijk is de afgelopen jaren opgeschrikt door een reeks bloedige aanslagen. Jihadisten hebben er honderden mensen gedood.

De ordetroepen zijn doelwitten die terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) herhaaldelijk heeft opgeroepen te viseren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carl Parker

    Merlijn Ambrosius: inderdaad, altijd dezelfde, en onze politici hopen dat het uitdooft, slachtoffers tellen niet.