"Verraad de vrouwen niet": duizenden mensen protesteren in Washington tegen Kavanaugh

REUTERS
In Washington zijn enkele duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de mogelijke benoeming van Brett Kavanaugh als rechter voor het Hooggerechtshof. Kavanaugh wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten die jaren geleden plaatsgevonden zouden hebben.

Diverse feministische groeperingen en organisaties voor burgerrechten hadden opgeroepen om te protesteren. Ze hopen zo de Republikeinse senatoren te overtuigen om de kandidatuur van Kavanaugh niet te steunen.
"Verraad de vrouwen niet, stem nee. Geloof de overlevenden", scandeerden de manifestanten. Zij vinden dat Kavanaugh -een felle verdediger van conservatieve waarden- ongeschikt is om te zetelen in het Hooggerechtshof.

REUTERS

De Amerikaanse Senaat ontving van de FBI een rapport-Kavanaugh. Daarin staan naar verluidt geen bewijzen van ongepast gedrag. Toch hebben drie Republikeinse en twee Democratische senatoren hun stemintentie nog niet laten weten. Zij kunnen de strijd rond de benoeming alsnog beslechten.

In het Hooggerechtshof zetelen negen rechters. Als de Senaat de voordracht van Kavanaugh bekrachtigt, heeft het conservatieve kamp de bovenhand.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
AP
AFP
REUTERS
AFP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Bonacasa

  Als je argumenten niet verder reiken dan "Soros" dan kan je niet verwachten dat mensen je serieus nemen. De rest, informeer je op buitenlandse media, die melden hetzelfde.

 • niko de groot

  Zijn er precies wel geen duizenden hé .

 • pat coens

  dat je respect moet hebben voor de vrouwen is evident ,maar ze moeten niet afkomen naar dertig jaar ,die heeft mij wat aangedaan , tegenwoordig kan elke vrouw in de rol van slachtoffer kruipen en een man aanwijzen voor dader dit is erover en hopelijk stopt dit nu eens ,straks zijn we nog bang om met een vrouw te praten

 • lodewijk maesen

  gewoon omdat tegen trump is...heel erg voor de man en zijn familie! moesten hun schamen..

 • Karel Tichmann

  Professionele betaalde protesters, met borden die professioneel zijn gedrukt en betaald bij George Soros. Het is ongelooflijk, dat ze niet begrijpen dat links heeft zwaar verloren. Stemmen heeft altijd grote consequenties, en de betere partij heeft gewonnen.