“Verenigde Staten hebben bijna volledige voorraad van coronamedicijn opgekocht”

Remdesivir is een ebolaremmer die bij ernstige gevallen ook gunstige effecten lijkt te hebben op het coronavirus.
REUTERS Remdesivir is een ebolaremmer die bij ernstige gevallen ook gunstige effecten lijkt te hebben op het coronavirus.
De Verenigde Staten hebben de beschikbare voorraad van ebolaremmer remdesivir vrijwel volledig opgekocht. Dat schrijft de Britse krant ‘The Guardian’. De Amerikanen zouden 500.000 dosissen aangeschaft hebben, dat is de volledige productie voor juli en 90 procent van die voor augustus en september.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de krant waarschuwt een onderzoeker van de universiteit van Liverpool voor de werkwijze van president Donald Trump. De regering is bereid om andere landen simpelweg te overbieden. “Ze hebben nu het grootste deel van de voorraad van remdesivir in handen, er is dus niets over voor Europa”, aldus dokter Andrew Hill.

De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar is opgetogen over de aanschaf. “Trump heeft een geweldige deal gesloten. Hij zorgt ervoor dat Amerikanen toegang hebben tot het eerste medicijn voor Covid-19", klinkt het.

Afgelopen week werd remdesivir -van oorsprong een ebolaremmer- onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten. Als de Europese Commissie dit advies overneemt mag remdesivir binnen de EU toegediend worden aan coronapatiënten die met een longontsteking in het ziekenhuis liggen en extra zuurstof nodig hebben. Het middel is voor alle duidelijkheid geen vaccin, maar kan helpen bij het herstel van zieke coronapatiënten. 

Lees ook: Deinze verplicht mondmaskers in supermarkten: “Mag niet”, zegt minister De Crem (+)
80 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Kareltje Tichmann, lachen zal je nog verkeren. 500000 dosissen voor alle Amerikanen? Wie gaan die toebedeeld krijgen? Degenen die het kunnen betalen uiteraard. Het feit dat dit virus al zodanig verspreid is in de VS en de lockdown te vroeg opgeheven wordt waardoor staten elkaar blijven besmetten, mogen op het conto van hun incompetente president geschreven worden.

 • Christine Laevers

  Elk land leert een harde les : produceren in eigen land betekent een sterkere positie.

 • Jeanne Helsen

  Aan die vele pro’s hier...en dan is het jou beurt om het virus te krijgen, en dan is het er niet. Gaan jullie dan ook met een Amerikaans vlaggetje wuiven vanop je ic bed? Al eens gedacht aan de doodarme Afrikanen die met ebola kampen en nu beroofd zijn van het enige levensreddende geneesmiddel.

 • Karel Tichmann

  “Trump heeft een geweldige deal gesloten. Hij zorgt ervoor dat Amerikanen toegang hebben tot het eerste medicijn voor Covid-19”. Het is zijn taak, zijn enigste taak als President om de bevolking veilig te houden en voor een fantastiche economie te zorgen. Big D. zal nu zonder probleem weer herkozen worden. En de EU gaat langzaam ten gronde, ik blijf lachen in Amerika...

 • Rudy Coolen

  Amerikanen zijn al altijd met zichzelf bezig en hebben in hun egoïsme en hebzucht de wereld niet verbeterd, integendeel. Maar laat ze doen, ze zullen het geneesmiddel de komende weken meer dan nodig hebben, net omwille van hun gedrag. Maar het wordt tijd dat Europa zich losmaakt van de Amerikanen en een eigen beleid gaat voeren.