Exclusief voor abonnees

“Van een politieagent moet je bang zijn. Dat is één van de eerste dingen die ik geleerd heb toen ik naar de VS verhuisde”

Photo News
Na de dood van George Floyd rijst wereldwijd protest tegen politiegeweld, en liggen de ‘American cops’ onder vuur. Ze worden weggezet als schietgrage cowboys, die in de Police Academy’s getraind worden als paracommando’s en ook het wapenarsenaal van een militair aan hun riem hebben hangen. “Schietgraag zou ik ze niet noemen”, zegt VS-correspondente Greet De Keyser. “Maar ze zijn wél agressief. Ze bemiddelen niet, ze gaan meteen in de aanval.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Waar halen ze toch deze politie onzin vandaan. Als de politie zegt: "spring omhoog". Het enigste antwoord wat ze willen horen is , "hoe hoog moet ik springen"?

 • Pete Tail Lieu

  In Belgie mag men tenminste de ordehandhavers belagen, beschimpen, ranselen enz. Wat is het hier toch een ‘geweldig’ land voor sommigen ? We zullen dan ook langzamerhand evolueren naar het Amerikaans model indien we onze maatschappij nog bestuurbaar willen houden.

 • Ivan Vandenberghe

  Van een politieagent moet je geen schrik hebben als je niets misdaan hebt. Er moet gewoon respect zijn en dan krijg je dat gegarandeerd terug. Als je bij de Politie werkt in een land met zoveel wapens en zoveel doden bij de Politie, dan lijkt het mij logisch dat ze iets rapper zelf hun wapen zullen trekken.

 • Laurent Van De Velde

  En in België zijn het ‘push-overs’ die een overtreder in het verkeer als een gangster behandelen en echte criminelen hebben ze schrik van...

 • Pat Vanbeveren

  Nog nooit problemen gehad met politie. Steeds erg vriendelijk en zelfs hulpvaardig. Eigenlijk simpel, je wordt meestal behandeld zoals je hen behandeld. En er zullen inderdaad uitzonderingen zijn. Zoals steeds met alles en iedereen.