"Uber perkt macht omstreden oud-topman in"

CEO van Uber Travis Kalanick.
reuters CEO van Uber Travis Kalanick.
De raad van bestuur van Uber heeft unaniem ingestemd met een ingrijpende herverdeling van de macht binnen het bedrijf. Er komen bestuurszetels bij, onder meer voor het Japanse technologieconcern Softbank dat bij elkaar zo'n 10 miljard dollar wil investeren in de taxidienstverlener. Dat hebben betrokkenen gemeld aan persbureau Bloomberg.

De maatregelen moeten onder meer paal en perk stellen aan de invloed van Travis Kalanick, die behoorde tot de oprichters van Uber in 2009 en tot voor kort de hoogste baas was. Hij moest evenwel vertrekken na een reeks onverkwikkelijke incidenten binnen het bedrijf.

Kalanick beschikt nog over aandelen die hem meer stemrecht geven dan andere aandeelhouders. Aan die situatie komt een einde. Voortaan geeft ieder aandeel evenveel zeggenschap over de toekomst van Uber. De maatregelen zouden mede zijn bedoeld als voorbereiding op een beursgang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.