"Trumps medewerkers doodsbenauwd over zijn mentale gezondheid"

Auteur van Trumps memoires meent dat president "zwaar geestesziek" is

Volgens de co-auteur van Trumps memoires zijn de medewerkers van het Witte Huis doodsbenauwd dat de geesteszieke president over de schreef gaat.
AP Volgens de co-auteur van Trumps memoires zijn de medewerkers van het Witte Huis doodsbenauwd dat de geesteszieke president over de schreef gaat.
Tony Schwartz, de man die Donald Trump anderhalf jaar volgde en interviewde als co-auteur van Trumps bestseller 'Art of the Deal', stelt dat medewerkers van het Witte Huis "doodsbenauwd" zijn als het op de mentale gezondheid van president Trump gaat. Volgens Schwartz is Trump "erg geestesziek" en heeft de president "geen connectie meer met de realiteit". Schwartz onthulde dat Trump in privégesprekken een reeks complottheorieën in het rond strooit.

Sinds Trump in januari president werd steekt Schwartz zijn kritiek op zijn voormalige broodheer niet onder stoelen of banken . "Die man zit zwaar in de problemen en één van de problemen nu is dat we weinig sympathie hebben voor psychologen en psychiaters, maar met die mensen moeten we het dringend eens over Trump hebben", zei Schwartz in een interview met MSNBC. "Dit is een man die zwaar geestesziek is".

"Gegijzeld door sekteleider"

Schwartz had het over twee medewerkers van het Witte Huis die een kennis van hem belden en hun bezorgdheid over de mentale gezondheid van de president uitten. Schwartz omschrijft de staf van het Witte Huis als "gegijzelden van een sekteleider".

"Heel Amerika moet begrijpen dat dit iemand is die nu buitengewoon gevaarlijk is omdat hij de greep op de zaak aan het verliezen is", voegde hij er aan toe.

Toen hem werd gevraagd of de medewerkers van het Witte Huis zich zorgen maken over de geestelijke gezondheid van de president, antwoordde Schwartz: "Absoluut, ze zijn doodsbenauwd".

Schwartz reageerde op berichten dat Trump insinueert dat de befaamde geluidsband waarop te horen is hoe hij zegt dat je vrouwen "by the pussy" moet grijpen, vervalst zijn. Hoewel hij zich vorig jaar tijdens de presidentsrace verontschuldigde voor die opmerkingen, verklaart de president nu dat de stem op de geluidsband de zijne niet is. Dat meldt The New York Times.

De hang van Trump naar samenzweringstheorieën heeft ook zijn relatie met Groot-Brittannië, één van de grootste bondgenoten van de VS, vertroebeld. Gisteren deelde Trump op Twitter nog drie misleidende, islamofobe video's die waren verspreid door de leidster van het extreemrechtse Britain First. Dat die video's vol foute informatie zaten, leek hem niet te deren. Nadat premier Theresa May daarop kritiek had geuit, deed Trump er nog een schepje bovenop en zei hij dat May zich niet op hem diende te focussen maar op "het destructieve radicale islamitische terrorisme dat het Verenigd Koninkrijk treft".
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Zijn idolen beginnen het blijkbaar ook warm te krijgen.

 • Philomena Vanderweyen

  Meneer Trump zal eerst een grote ramp moeten veroorzaken voor men ingrijpt,heb nog nooit zo een lachwekkende president geweten in de VS.

 • sjaak vanslembrouck

  Dat ziet toch iedereen ? buiten het liegen en de grootsheidwaanzin begint hij echt te dementeren. Hij duwt zijn land in de afgrond en zijn gevolg blijft maar alle tekens negeren.

 • hugo van de velde

  Fake nieuws verspreiden en dus verwarring zaaien zou dus ABSOLUUT strafbaar moeten zijn. Waar gaan we naartoe als iedereen maar 'legaal' kan liegen en bedriegen.?Men wil bewust alle mensen uit elkaar drijven want je kan niamand meer vertrouwen. it s a SHAME

 • Paul Moyaert

  zei Schwartz in een interview met MSNBC, dat zegt al genoeg, wrl jaloers dat hij zijn contract voor de bestseller art of the deal zo slecht heeft opgemaakt in de tijd, nu retibutie. niet anders verwacht op msnbc, sorros