“Trump wil voormalig Fox-presentatrice Heather Nauert benoemen tot VN-ambassadeur”

Nauert moet de opvolgster worden van Nikki Haley die begin oktober bekendmaakte na 18 maanden te stoppen als VN-ambassadeur.
AFP Nauert moet de opvolgster worden van Nikki Haley die begin oktober bekendmaakte na 18 maanden te stoppen als VN-ambassadeur.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft Heather Nauert, woordvoerster op het ministerie van Buitenlandse zaken, op het oog als de nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. Dat meldt Bloomberg op basis van drie bronnen.

Nauert moet de opvolgster worden van Nikki Haley die begin oktober bekendmaakte na 18 maanden te stoppen als VN-ambassadeur. 

De 48-jarige Nauert heeft weinig ervaring in de diplomatie. Ze werkte voorheen als journaliste en presentator bij Fox News en was van maart tot oktober waarnemend onderstaatssecretaris voor Public Diplomacy en Public Affairs.

Volgens Bloomberg geniet Nauert het vertrouwen van minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en heeft ze goede banden met Ivanka Trump en haar echtgenoot Jared Kushner.

Heather Nauert (links) heeft naar verluidt een goede band met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
REUTERS Heather Nauert (links) heeft naar verluidt een goede band met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Bonacasa

    Op welke basis vermoed jij dat er nu iemand met verstand in de VN zit, Tony? Ze komt van Fox, dat zichzelf niet eens nieuws mag noemen, maar entertainment.

  • Tony Vandermaelen

    Dan zit er toch eentje met verstand bij de VN.