"Trump wil voor 200 miljard dollar aan strafheffingen tegen China aankondigen"

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping.
AFP De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping.
In het handelsconflict tussen de VS en China wil VS-president Donald Trump volgens mediaberichten zijn dreigementen hard maken en het conflict drastisch op de spits drijven. 

De Wall Street Journal en de New York Times berichten zaterdag, op basis van hooggeplaatste bronnen, dat Trump beslist heeft om speciale heffingen op Chinese goederen in te voeren ter waarde van 200 miljard dollar. Hij zou dat in een paar dagen bekendmaken. 

De Wall Street Journal schrijft dat hij het nieuws wellicht maandag of dinsdag zal naar buiten brengen.
73 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Edmond Dantès

  Trump probeert Amerika te leiden zoals hij zijn bedrijven bestuurde. Daarmee is alles gezegd. Zoals bij zijn vroegere faillissementen zal ook nu de eenvoudige, hardwerkende belastingbetaler moeten opdraaien voor het kostenplaatje.

 • Michel Van Limbergen

  Straf hij denkt dat hij de rechter van de wereld is en iedereen kan bestraffen, dat zal hem op den duur zwaar te staan komen.

 • Elle Devee

  En dat zal de gemiddelde Amerikaan en de Amerikaanse bedrijven moeten bekopen. Of denkt die idioot nu dat China onder de indruk zal zijn en niet zal reageren?

 • Ronny Rutmans

  Wanneer wordt die gek afgezet ?

 • Jacques-Philippe Leclerc

  De "ChiCom" (Chinese Communisten) die totaal afhangkelijk zijn van de kapitalisten, begrijpen niet, dat ze nooit deze handelsconflict(en) kunnen winnen... (Zie USSR)... Ook elk socialistisch systeem wat geprobeerd is in de wereld, is zonder het geld van kapitalisme ten dode opgeschreven. (Zie USSR). De Chinese economie heeft op het ogenblik grote moeilijkheden. En Amerika kan makkelijk zonder China door het leven.