“Trump speelde centrale rol in afkopen van vrouwen om te zwijgen over zijn affaires”

Photo News
Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump, zijn advocaten en adviseurs al twee jaar ontkennen, heeft hij wel degelijk een centrale rol gespeeld in het afkopen van het stilzwijgen van vrouwen met wie hij een buitenechtelijke seksuele relatie zou hebben gehad. Het openbaar ministerie heeft daar bovendien bewijzen van, zo stelt de Wall Street Journal (WSJ) vandaag.

De WSJ baseert zich op vraaggesprekken met drie dozijn mensen die "rechtstreeks weet hebben van de gebeurtenissen of erover zijn gebriefd", alsmede op "gerechtelijke, bedrijfs- en andere documenten". 

Volgens de krant heeft de president een centrale rol gespeeld in het via afkoopsommen de kop indrukken van verhalen over avontuurtjes met vrouwen, in het bijzonder Playboy-model Karen McDougal en pornoactrice Stormy Daniels. Trump was betrokken bij of ingelicht over bijna elke stap die daarbij is gezet, schrijft de WSJ. Hij gaf richtlijnen via de telefoon en op vergaderingen met zijn zelfverklaarde "regelaar" Michael Cohen en anderen.

Nog volgens de zakenkrant heeft het parket in Manhattan bewijzen van de rol van het staatshoofd in de transacties. Een en ander doet ook de vraag rijzen of Trump de federale wetgeving op het financieren van verkiezingscampagnes al dan niet heeft overtreden. 

Er werd geld voor Daniels, wiens echte naam Stephanie Clifford is, pas enkele weken voor de presidentsverkiezingen van 2016 gestort. Dit deed vermoedens rijzen dat men wou vermijden dat de miljardair negatieve krantenkoppen in volle verkiezingsstrijd zou krijgen. In dit geval kan men technisch-juridisch gewagen van niet aangegeven campagnefinanciering. 

Stormy Daniels (L) en Karen McDougal (R).
AFP Stormy Daniels (L) en Karen McDougal (R).17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fons Casteels

  Mijnheer Denil, u kijkt duidelijk enkel naar CNN en de VRT. Wanneer iemand een hoertje geld geeft om haar mond te houden, dan is dat geen "beïnvloeding van verkiezingen", maar vermijden dat een schandaal op een slecht moment in de pers zou komen. Net zoals de Democrats aan de bevriende media gevraagd hebben om niks te schrijven over de zwakke gezondheid van Hillary Clinton: volgens uw linkse logica was dat ook "beïnvloeding".

 • Patrick Kelchtermans

  Een echte man is eerlijk Roger. En een echte man staat achter zijn keuzes Je in allerlei bochten wringen en wild staan roepen dat iedereen verkeerd is en jij alleen altijd gelijk hebt, is geen toonbeeld van mannelijkheid, maar van onvolwassenheid. Een vrouw moeten hebben en ondertussen links en rechts op een ander kruipen is ook geen teken van mannelijkheid, maar van zwakheid en egoisme.

 • DIRK VAN DESSEL

  En dan, wat dan ?

 • Carl Op de Beeck

  Sommigen hier prijzen Trumps mannelijkheid. Onbegrijpelijk. Het is toch zielig en laf dat hij al dat geld betaalt gewoon om de waarheid te verdoezelen. Als je vreemd gaat, kom er dan voor uit hé. Zoals Mitterand destijds.

 • Gino Denil

  Compleet verkeerd voorgesteld, Fons Casteels. Als het geld van een verkiezingskas was het geen probleem, behalve ethisch dan. Als het uit zijn eigen zak kwam was het wel een probleem. Dan overschreed hij de aangegeven toegestane uitgaven en was het illegale campagne financiering. Voor zover het de bedoeling was om de resultaten te beïnvloeden. Maar dat was natuurlijk wel zo.