“Trump Organization wilde Poetin een penthouse in Moskou geven”

De Amerikaanse president Donald Trump, gisterenavond bij aankomst in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor de G20-top.
REUTERS De Amerikaanse president Donald Trump, gisterenavond bij aankomst in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor de G20-top.
De Trump Organization, de holding waarin de zakenbelangen van de Amerikaanse president Donald Trump zitten, heeft in 2016 voorgesteld om de Russische president Vladimir Poetin een penthouse ter waarde van vijftig miljoen dollar te geven in de Trump Tower die het bedrijf in Moskou wilde bouwen. Zo wilde het bedrijf zich verzekeren van Russische toestemming en tevens de prijs van de overige appartementen opdrijven.

Dat schrijft de nieuwswebsite BuzzFeed op basis van gesprekken met Amerikaanse opsporingsambtenaren en onroerendgoedmakelaar Felix Sater, die als adviseur bij het project betrokken was.

Sater zou het plan bedacht hebben en Trumps oud-advocaat Michael Cohen zou het hebben besproken met een assistent van Dmitri Peskov, de woordvoerder van Poetin. Volgens Sater zouden “alle oligarchen een moord doen” voor een appartement in dezelfde toren als Poetin, waardoor de waarde van het project zou verdubbelen.

Of Trump op de hoogte was is niet bekend. Het vastgoedproject, dat uiteindelijk niet doorging, speelt een grote rol in het onderzoek dat speciaal aanklager Robert Mueller doet naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Bonacasa

  Dus Fons geeft nu zwart op wit toe dat Trump zich strafbaar heeft gemaakt aan een impeachable offence... goed om weten. Liegen alleen is trouwens genoeg reden.

 • Guido Pintens

  aha, goed om weten dat het Trump was die Poetin heeft omgekocht. Met als doel ? 50 mio$ is trouwens een peulschil in vergelijking met de wat duurdere appartementen in NYC

 • Conny Van den Bosch

  Kris Verbeek, onze politici en die van de EU liegen ook constant en toch blijf je voor die leugenaars stemmen. Misschien gaan we nog verschieten als we te horen krijgen hoeveel van die politici al een stekje van de oliesjeiks in Dubai gekregen hebben.

 • Fons Casteels

  Als we liegen kunnen we best meteen goed doorliegen, dachten ze bij Buzzfeed. En dus maakten ze er maar liefst 50 miljoen USD van. Meteen het duurste appartement van Moskou, jawel. Overigens, voor Mueller is deze onthulling heel slecht nieuws: het bewijst immers dat het niet Poetin was die Trump heeft omgekocht, maar andersom. Aanklacht bewezen door de Waarheidspolitie van de main stream media.

 • Wesley Gevaert

  Mueller zit helemaal niet in de problemen.