"Trump die de brexit onderhandelt? Dat zou een heel goed idee zijn"

Boris Johnson en Donald Trump.
epa Boris Johnson en Donald Trump.
Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, zou het geen slecht idee vinden mocht de Amerikaanse president Donald Trump voor de Britten de brexitonderhandelingen voeren. Dat zei hij tijdens een off-the-recordgesprek waarvan de opnames uitgelekt zijn via BuzzFeed. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat Johnson meende wat hij zei.

"Stel jullie even voor dat de Trump de brexit doet", grapte Johnson. "Hij zou er keihard invliegen. De mislukkingen en de chaos zouden niet te overzien zijn. Iedereen zou denken dat hij gek geworden is. Maar eigenlijk zou je zo best wel eens resultaat kunnen boeken. Het zou een heel, heel goed idee zijn."

Johnson deed zijn uitspraken afgelopen woensdagavond tijdens een bijeenkomst van een conservatieve drukkingsgroep, waar hij de hoofdspreker was. Toen hem naar Trump gevraagd werd, toonde Johnson zich opvallend positief. "Ik bewonder Donald Trump steeds meer. Ik begin er steeds meer overtuigd van te geraken dat er een rode draad zit in zijn waanzin." 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  "De mislukkingen en de chaos zouden niet te overzien zijn. Iedereen zou denken dat hij gek geworden is. Maar eigenlijk zou je zo best wel eens resultaat kunnen boeken. Het zou een heel, heel goed idee zijn" De manier waarop conservatieven aan politiek doen. We kennen dat hier ondertussen ook. Alleen boeken ze geen resultaten. Boris trouwens ook niet.

 • dominique castelein

  de Britten zullen hun geluk niet kennen eenmaal uit de EU,ze zullen opnieuw zelfstandig kunnen handelen,denken en uitvoeren zonder de EU-beperkingen en hun ERvM,ze staan er zeer goed voor,wij,daarentegen,niet,we kunnen nog geen vreemde crimineel terugsturen laat staan een illegaal

 • JAN krommentak

  Zeker doen ! maar achteraf niet bleten

 • freddy terweirs

  Dat zou daar nog eens bliksemsnel opgelost zijn, tot grote spijt van de EU- leiders die aan de slepende onderhandelingen hun bestaan ontlenen, en die anders nuttig werk zouden moeten doenl

 • Gerard Braeckmans

  ivo simons, kom eens terug in de werkelijkheid ipv het als een sprookje te bekijken.