“Trump denkt na over vervanger Mike Pompeo”

VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
AFP VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
De Amerikaanse president Donald Trump denkt na over een vervanger voor buitenlandminister Mike Pompeo. Volgens The Washington Post houdt Trump er nadrukkelijk rekening mee dat Pompeo zich volgend jaar namens de staat Kansas verkiesbaar stelt voor de Senaat.

Pompeo gaf begin deze maand aan dat hij niet voor de Senaatszetel zal gaan, toch zeggen ingewijden dat hij dat wel degelijk overweegt. Zo heeft hij sinds kort een nieuw persoonlijk Twitteraccount met een landelijke foto van Kansas als achtergrond.

Vooral de huidige voorzitter van de Senaat, Mitch McConnell, zou bij Pompeo erop aandringen mee te doen aan de verkiezingen volgend jaar. Die vreest dat de zetel van Kansas anders naar de Democraten gaat. McConnell zei eerder al dat de Senaat de beste opstap is naar het presidentschap, omdat gesuggereerd werd dat Pompeo mee wil doen aan de presidentverkiezingen in 2024.

In de tussentijd kijkt Trump al naar wie Pompeo op Buitenlandse Zaken kan opvolgen. Volgens The Washington Post maakt Robert O'Brien, de in september aangestelde nationale veiligheidsadviseur, de meeste kans. Maar ook minister van Financiën Steven Mnuchin gooit volgens de krant hoge ogen, al heeft hij wel een andere kijk op de relatie met China dan Pompeo en O'Brien.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Mike Pompeo blijft gewoon voor Trump werken, de Washington Post is gewoon dé kampioen krant van fake news...

 • Paul De Boeck

  Heel juist, M. Bervoets! Trump dient gewoon als afleidingsmaneuver - terwijl hij show verkoopt en de aandacht afleidt kunnen de mannen achter de schermen hun agenda ongemerkt uitvoeren.

 • guido Bervoets

  Karel Tichmann Zou best kunnen en The Donald is schatplichtig aan al zijn genereuze donateurs en hij staat ten dienste van hen. De wapenlobby, de olielobby, de kolenlobby, de religieuze sector en de pilaarbijters, Wall Street en het Grootkapitaal hebben hem allemaal in hun macht en voor hun kar gespannen. Als er op 4 jaar iets duidelijk is geworden is het dat wel. Allemaal willen ze een stuk van hem omdat hij geen scrupules heeft en gemakkelijk omkoopbaar is.

 • Karel Tichmann

  Donald Trump en het Republikeinse Nationale Comité hebben dit jaar meer dan $300+ miljoen opgehaald voor zijn herverkiezing - meer geld dan welke andere zittende president ooit in de geschiedenis op dit punt in de campagne. Trump heeft bijna twee keer zoveel contant geld bij de hand $158 miljoen, tussen zijn campagneaccount en de RNC - dan Barack Obama en het Democratic National Committee had op dit moment in zijn succesvolle herverkiezing..

 • André Gijbels

  Heeft een "geweldige regering" zegt Trump altijd, maar er blijft niemand op zijn post zitten.