“Te seksistisch”: stewardessen onder vuur omdat ze in uniform burlesk optreden geven

RV
Twee stewardessen van American Airlines liggen onder vuur omdat ze in uniform te zien waren tijdens een burlesk optreden. Volgens APFA, de vakbond van het Amerikaanse cabinepersoneel, kan zo’n gedrag niet door de beugel. “De tijdsgeest is zodanig veranderd dat we dit niet door de vingers kunnen zien”, stelt voorzitster Lori Bassani. Een onderzoek zit in de pijplijn.

Op de beelden is te zien hoe vier dames rond een man dansen op de tonen van ‘Big Spender’. Twee onder hen komen uit Dallas en werken effectief als stewardess.

De karikatuur is alvast duidelijk: de heer speelt de rijke klant, die zo veel mogelijk verwend moet worden. Een van de meisjes vervangt zijn schoenen bijvoorbeeld door slippers. Daarnaast werden ook grapjes gemaakt over de dagelijkse beslommeringen als stewardess.

“Graag antwoorden”
Allemaal niet zo ernstig bedoeld dus, maar daar denkt Bassani toch anders over. “We kunnen niet toestaan dat ons beroep op een seksistische manier weggezet wordt. We willen graag antwoorden horen van American Airlines.”

De luchtvaartmaatschappij wist echter van niets. “Wij hadden niets te maken met dit evenement. Over de inhoud zijn we niet te spreken. Dat ons logo hiervoor gebruikt werd, maakt het alleen nog erger”, klinkt het.

“Pure slapstick”
Volgens de aanwezigen op het feestje wordt echter van een mug een olifant gemaakt. “Het was pure slapstick en iedereen amuseerde zich. De opbrengst ging bovendien naar het goede doel, overdrijf dus niet zo”, verklaarde Deanna Wheeler. Zij gaf een apart optreden als zangeres.

De man die de beelden als eerste op Twitter zette, zag zich genoodzaakt die weer offline te halen. “De luchtvaartmaatschappij had hier inderdaad niets mee te maken. Het was een vriendengroepje dat graag met American Airlines vliegt, meer niet”, besluit hij.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tuur Schipper

  De wereld wordt met de dag triester.

 • San Waren

  Onderdrukt iemand die vrouwen? Politically correctness is gewoon pure onzin van een bende gefrustreerde vrouwen.

 • Guy Dupont

  Ludiek en niets fout mee. Mensen, neem alles toch niet zo ernstig!

 • Maartje Nieuwboter

  Hoe durven ze ??? Schandalig ! Zomaar lol trappen en lachen ! Dat kan toch niet ?? Gelukkig zijn er nog mensen die verzuurd en onverdraagzaam genoeg zijn om dit soort uitspattingen direct en duidelijk zwaar te veroordelen.

 • Walter Stassen

  De pot op met de tijdsgeest. We gaan kapot aan onze dwazigheid