(Te) dolle nachten in Ibiza en Mallorca: Britse politie schiet Spanje te hulp

Magaluf, Mallorca.
AFP Magaluf, Mallorca.
De Britse politie patrouilleert vanaf maandag met de Guardia Civil op Ibiza en Mallorca. Er wordt schandaal gemaakt over de overdaad aan alcohol en seks waaraan Britse toeristen zich te goed doen.

Twee politieofficieren uit de regio West Midlands zullen gedurende twee weken samenwerken met hun Spaanse collega's. Ze zullen dienstdoen als "de verbinding met Britse burgers", zegt een woordvoerder van de Guardia Civil. Ze zullen er de Spaanse politie helpen "in alle onderzoeken waarin Britse burgers betrokken zijn als slachtoffer, getuige of dader van misdrijven", zegt de Britse politie in een persbericht.

Het is de eerste keer dat beide landen op die manier samenwerken. Dit gebeurt in Sant Antoni de Portmany, de favoriete plek van feestvierders op het eiland Ibiza, en op Magaluf, op het naburige eiland van Mallorca.

Spanje had al gemengde patrouilles in toeristische gebieden met Duitse, Franse, Italiaanse, Portugese en Marokkaanse politie. Zelf heeft ze deze zomer zes agenten gestuurd naar Frankrijk en Italië, zegt de Guardia Civil.

Magaluf, Mallorca. Door sommige toeristen ook wel eens 'Shagaluf' genoemd
AFP Magaluf, Mallorca. Door sommige toeristen ook wel eens 'Shagaluf' genoemd
AFP
AFP