"Taxichauffeur had geen seks met Waris Dirie omdat ze dronken was"

De Brusselse taxichauffeur die door Waris Dirie wordt beschuldigd van aanranding, vertelt in verschillende kranten zijn verhaal. Hij ontkent dat hij het ex-topmodel en voormalig VN-ambassadrice die drie dagen verdween in Brussel, twee dagen vasthield en probeerde te verkrachten.

In hetzelfde bed
De taxichauffeur bevestigt dat hij Dirie ontmoette. Hij nam haar mee in zijn taxi en ze bezochten enkele nachtwinkels. Hij bracht haar naar een locatie buiten Brussel om de nacht door te brengen. Ze sliepen in hetzelfde bed, maar de taxichauffeur zegt Dirie niet te hebben aangeraakt. Volgens de man was ze dronken. De dag erna zette hij haar af bij een benzinestation nabij Tour & Taxis.

Geen ondervraging
Pas enkele dagen later herkende de taxichauffeur Waris Dirie voor het eerst op een foto in de krant, zegt hij. De taxichauffeur werd nog niet ondervraagd door de politie. Voor het gerecht in Brussel is het verdwijningsdossier gesloten omdat Dirie hen vertelde dat haar niets was overkomen.

Burgerlijke partij
Ze verklaarde pas toen ze terug thuis was in Oostenrijk dat ze werd vastgehouden door een taxichauffeur uit Brussel. Pas wanneer Waris Dirie zich burgerlijke partij stelt, zal het dossier worden heropend en kan de taxichauffeur worden ondervraagd. (belga/tdb)