“Syrië gebruikte in mei chemische wapens, die aanval zal niet onbeantwoord blijven”

Mike Pompeo.
EPA Mike Pompeo.
De Verenigde Staten hebben de bevestiging dat het regime in Syrië in mei zijn toevlucht tot chemische wapens heeft genomen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Hij voegde er nog aan toe dat zijn land zal reageren.

"De VS zijn tot de slotsom gekomen dat het regime van Bachar al-Assad chloor als chemisch wapen heeft gebruikt", zei de bewindsman tegenover journalisten. Dit gebeurde op 19 mei tegen rebellen in de noordwestelijke provincie Latakia. "Die aanval zal niet onbeantwoord blijven.”

Washington gaf eind mei al aan aanwijzingen te hebben dat het regime een nieuwe scheikundige aanval uitgevoerd heeft in Syrië. Nog volgens Pompeo heeft de Syrische regering sinds 2013 elk jaar dergelijk wapentuig ingezet. Nochtans maakt het land deel uit van een internationale conventie die het gebruik van chemische wapens verbiedt.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Chemische wapens gebruikt door rebellen die Assad niet zelf in de hand heeft. Daarvoor zijn er teveel aftakkingen van verschillende partijen die vechten of hebben gevochten in Syrië.

 • Wesley Gevaert

  Bla bla bla. Probeer nog een false flag jong.

 • Sharon Debeul

  Blijft nu eens met jullie oorlogstokerij in eigen land. Dankzij de niet aflatende buitenlandse VS politiek moeten 100'den miljoenen mensen vluchten en zijn die mensen huis, familie, kinderen en toekomst kwijt.

 • paola nerozzi

  Dat de Amerikanen maar doen wij van Europa moeten zich niet ermee moeien ja trump zijn fabrikanten in amerika moeten hun werk niet verliezen he trump de slechte president ooit

 • johan debue

  De VS moet daar weg blijven het is zonneklaar dat het destabiliseren van Syrie deel uit maakt van een geheim plan van de VS en Israel om zo Iran te verzwakken.Welk voordeel zou Assad halen uit het gebruik van chemische wapens kan iemand zoals Pompeo de havik die graag oorlogje speelt mij dat uitleggen.