"Stefanie weet niet dat ze haar beide benen heeft verloren"

Stefanie Schaffer
Facebook Stefanie Schaffer
Stefanie Schaffer (22) was met haar familie op vakantie toen er zich afgelopen zaterdag een ontploffing voordeed op hun excursieboot voor de kust van de Bahama's. De Amerikaanse vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar beide benen moesten geamputeerd worden. Maar Stefanie weet dit (nog) niet.

De ontploffing gebeurde iets na 9 uur 's ochtends toen de boot voor de kust van de Exuma-archipel voer. Aan boord zaten tien Amerikaanse toeristen en twee crewleden. Op videobeelden, die werden gemaakt vanop een nabijgelegen motorboot, zijn de opstijgende rookpluimen en vlammen te zien.

Na de explosie sprongen enkele wanhopige opvarenden in het water om hun leven te redden. Andere boten snelden in allerijl naar de plek van het drama om de overlevenden uit het water te hijsen. Voor één Amerikaanse toeriste kwam alle hulp te laat. Maleka Jackson was op slag dood.  Ze vierde samen met haar man vakantie ter ere van hun vijftiende huwelijksverjaardag. Echtgenoot Tyran Jackson overleefde het drama, maar liep brandwonden op.

Stefanie Schaffer uit de Amerikaanse staat Vermont kon wel gered worden, maar ze is zwaargewond. Ook haar zus Brooke, moeder Stacey en stiefvader Paul Bender raakten ernstig gewond, maar zullen vermoedelijk volledig herstellen. Ze liepen brandwonden, breuken en kneuzingen op.

Stefanie daarentegen wordt in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis van Nassau. Ze is een danseres die op dit moment nog niet weet hoe erg het met haar gesteld is.

"Het enge is dat Stefanie niet weet dat ze haar beide benen is kwijtgeraakt, en dat baart me echt zorgen," zei een familielid. "Op een gegeven moment zal ze ontwaken uit coma en beseffen dat ze geen benen meer heeft. Dat breekt mijn hart."

De oorzaak van de explosie is nog niet achterhaald. De lokale politie is met een onderzoek gestart. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GASTON DE WINTER

  Het moet je maar overkomen , sterkte meid !!!!

 • Wouter Van de Walle

  En dat als danseres.. Vreselijk

 • Shauni Vanstalle

  Omg ogarme en ik zit hier al te klagen om 6weken plat te liggen met gebroken knie, Terwijl het meisje beide benen kwijt is :( Heel veel stekte meid!!

 • Michael Dimers

  Hopelijk krijgt dat meisje heel veel hulp en steun !!!

 • Max Maddy

  Vreselijke gebeurtenis! Dat word een zware dobber als ze wakker wordt. Haar ganse leven overhoop gegooid. Ze zal héél wat medische en psychologische steun moeten krijgen. Maar we hebben het onlangs nog gezien met het jonge Amerikaanse slachtoffer van de bomaanslag in Zaventem....met immense inzet en doorzetting kun je opnieuw heel wat bereiken. t'zal niet de danscarriere zijn dat ze voor ogen had, maar ze kan toch nog voldoening in het leven vinden. Succes en veel moed gewenst!