“Stafchef Witte Huis stapt binnenkort op”

John Kelly in gesprek met Amerikaans president Trump in de Oval Office van het Witte Huis.
Reuters John Kelly in gesprek met Amerikaans president Trump in de Oval Office van het Witte Huis.
John Kelly, de stafchef van het Witte Huis, neemt de komende dagen ontslag. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee bronnen die op de hoogte zijn van de situatie.

CNN meldt dat de relatie tussen president Donald Trump en Kelly na zeventien maanden een impasse heeft bereikt en volgens beide mannen onhoudbaar is geworden. Hoewel Trump Kelly afgelopen zomer heeft gevraagd nog twee jaar langer aan te blijven als stafchef, zouden de twee de afgelopen dagen niet langer met elkaar spreken.

Een mogelijke vervanger zou Nick Ayers zijn, stafchef van vicepresident Mike Pence, aldus nog de zender. De functie van stafchef wordt wel eens het machtigste ambt in het Witte Huis genoemd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE LENAERTS

    Als generaal John Kelly het niet meer aankan is het hek van de dam.

  • ivan de ridder

    De zoveelste die vertrekt, als je als zakenman zo'n verloop onder je personeel hebt, dan ga je geheid failliet. In de politiek daarentegen betekent dergelijke instabiliteit een fiasco qua beleid.

  • Emile De Smedt

    Het moet niet gemakkelijk zijn om met Trump te werken.Hij is nu eenmaal geen raspolitieker die alles voorkauwd en voorzichtig aanbrengt.Als zakenman op de man af zonder tierlantijntjes.Zal ook wel te maken hebben dat medewerkers permanent onder druk gezet door tegenpartij en media en er brui aan geven.