“Sorry”: Honderden Marokkanen herdenken vermoorde Scandinavische toeristes

Sommige aanwezigen hielden borden vast met “sorry" op.
AFP Sommige aanwezigen hielden borden vast met “sorry" op.
In de Marokkaanse hoofdstad Rabat hebben honderden mensen een herdenking bijgewoond voor de Noorse Maren Ueland en de Deense Louisa Vesterager Jespersen. De twee Scandinavische vrouwen werden vorige week maandag tijdens hun trektocht door het Atlasgebergte in Marokko vermoord door leden van terreurgroep IS.

Honderden mensen hebben zich eerst verzameld aan de ambassade van Noorwegen, waar een minuut stilte werd gehouden in aanwezigheid van Noorse diplomaten. Nadien zijn de aanwezigen naar de ambassade van Denemarken gestapt, waar kaarsen zijn aangestoken voor de vrouwen. Verschillende aanwezigen hielden posters vast met “sorry” opgeschreven. Niet alleen in Rabat, maar ook in Imlil - een dorp in de buurt van waar de lichamen van de vrouwen werden gevonden - zijn honderden mensen samengekomen om de slachtoffers te eren. Ook in de toeristische stad Marrakesh zijn de vrouwen herdacht met bloemen en kaarsen.

Ueland (28) en Jespersen (24) werden waarschijnlijk vermoord door aanhangers van terreurgroep IS. Er zijn vier verdachten opgepakt die in een video trouw zweren aan de terreurorganisatie. In de video zeggen ze dat de moorden wraak waren voor de gebeurtenissen in Syrië. Er zijn ook nog negen anderen gearresteerd omdat ze mogelijk banden hebben met de vier verdachten.

AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
EPA34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Amine Zikouki

  Veel sterkte aan de families..

 • Steven Verhelst

  Respect voor deze mensen die op straat komen

 • Nihal Eken

  Zo erg dat wij als moslims ons moeten verontschuldigen voor iets wat dat crapuul doet. Maar respect! Zo tonen ze aan dat geen enkel normaal mens achter HUN daden staat. Heel veel sterkte aan de familie en nabestaanden! Dit is te erg voor woorden gewoon. Heb er letterlijk tranen van gekregen toen ik het las...

 • marc De Maeseneire

  Respect voor de Moslims die respect betuigen om de terroristische daad van, ja hun medeburgers, maar zij zijn niet alleen, ook in andere geloofsovertuigingen heb je volgelingen die hun overtuigingen anders begrijpen en misbruiken tegen elke burger of anders denkende.

 • Said Sabaouni

  Respect!! Ik ben zelf Marokkaan ook ik ben moslims, ik ben heel spijtig in Marokko gebeurd is maar wij zijn altijd tegen terroristen heeft niets met maken in onze godsdienst. Groepen van terroristen zijn klootzakken. Veel sterkte aan famillieleden van slachtoffers!!!