'Slager van de Balkan' Ratko Mladic gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot levenslang

Ratko Mladic in Sarajevo in 1994 en in november vorig jaar in het Internationaal Joegoslavië-Tribunaal.
AFP Ratko Mladic in Sarajevo in 1994 en in november vorig jaar in het Internationaal Joegoslavië-Tribunaal.
Ratko Mladic, de vroegere militaire leider van de Bosnische Serviërs, is vandaag in beroep gegaan tegen zijn veroordeling tot levenslang. Het Internationaal Joegoslavië-Tribunaal veroordeelde hem in november voor volkerenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden.

De advocaten van de 'Slager van de Balkan' hebben het hof van beroep gevraagd "alle onjuiste veroordelingen te annuleren" en hun cliënt vrij te spreken.
"De hoeveelheid en de omvang van de fouten in het vonnis kennen geen voorgaande" zeggen de raadslieden van Mladic. De advocaten gewagen van "fundamentele fouten", zoals de verkeerde identificatie van de positie van hun cliënt onder de leiders van de Servische Bosniërs.

Ook het parket is in beroep gegaan. Het wil Mladic (75) schuldig geacht zien aan een tweede beschuldiging van volkerenmoord. Mladic werd schuldig bevonden aan het bloedbad in de enclave Srebrenica waar in 1995 achtduizend moslimmannen en -jongens zijn vermoord, maar was vrijgesproken van volkerenmoord op andere plaatsen.

REUTERS8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • fecso salomon

  Ik kom regelmatig in Servie,ze zullen blij,en met reden, zijn als deze man vrijkomt. mvg.

 • Gerard Braeckmans

  Hou die maar in de cel. Gestoord tot en met.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Begrijpelijk want hij behartigde de billijke belangen van zijn bevolkingssegment, weliswaar op extreme wijze....

 • Ingrid Charlier

  Ik hoop dat dat beroep heeeeeel lang aansleept dan krijgt dat monster uiteindelijk misschien letterlijk levenslang

 • Sobek Wessels

  Hij heeft gelijk want het Oorlog tribunaal is een dikke farce en willekeur over wie wel en niet vervolgd wordt ! Bush Jr en Blair worden niet vervolgd voor hun oorlogs misdaden in Irak , Afghanistan ? Assad van Syrië , Kabila uit Congo , Mugabe uit Zimbabwe , Erdogan , Poetin , Israël pleegden allemaal oorlogs misdaden !