‘Slachtoffer’ groepsverkrachting door Israëlische toeristen nu zelf gearresteerd

Blijdschap bij de vrijgelaten tieners die werden verdacht van de verkrachting
AP Blijdschap bij de vrijgelaten tieners die werden verdacht van de verkrachting
De 19-jarige vrouw uit Engeland die claimde door twaalf Israëlische toeristen te zijn verkracht in Cyprus is vandaag gearresteerd op verdenking van het afleggen van een valse verklaring. De twaalf verdachten zijn inmiddels allemaal in vrijheid gesteld en inmiddels terug in Israël.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vrouw moet volgens persbureau AFP morgen in de rechtszaal verschijnen. Volgens Israëlische media zou de vrouw ingestemd hebben met de seks en werd ze kwaad toen enkele mannen gingen filmen en fotograferen. Daarna zou ze een valse verklaring hebben afgelegd. Telefoniegegevens en andere elementen van het onderzoek wezen op fouten in haar oorspronkelijke verhaal.

Ze belde op 17 juli de politie omdat ze in een hotel ”langdurig verkracht” zou zijn. Later die dag arresteerde de politie twaalf mannen in de leeftijd van vijftien tot twintig jaar. Zij ontkenden de verkrachting. 

Ontkenning

De twaalf jongens zeggen allemaal goed bevriend te zijn geweest met de vrouw. Ze zeggen niets te begrijpen van haar aangifte. Negen jongens ontkennen de vrouw ook maar met één vinger te hebben aangeraakt. 

Voor de arrestatie van de mannen was in de badplaats sprake van rellen, omdat Britse toeristen die van het schokkende incident hadden gehoord verhaal wilden halen bij toeristen die er in hun ogen Israëlisch uitzagen. De politie moest meermaals uitrukken om de boel op straat te kalmeren. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Van de Walle

  Hij zou mij zeer verbazen dat een vrouw seks wil hebben met 12 mannen terzelfdertijd..

 • Maeng Saab

  Ik geef tim claes gelijk : er was een overeenkomst voor sex met meerdere mannen. Er was geen overeenkomst om dit te laten filmen. Op het moment dat ze dit begonnen te filmen , hebben ze de overeenkomst geschonden, en was het iets wat die vrouw niet wou. Ze had in haar aangifte hier onmiddellijk duidelijker moeten zijn, maar de kern blijft wel hetzelfde : door plots te filmen zonder toestemming, verviel de toestemming.

 • Jonas Buyle

  Wat 1 vrouw kan veroorzaken. Ik ken er ook zo die maar op doen, ze zijn verslaafd aan zaad of zoiets, en de realiteit dient dan aangepast te worden om dat in hun kopke te verantwoorden. Maar een vakantiebestemming onderdompelen in rassenrellen? Den bak in ermee.

 • Annemie Declerck

  Waarom verbaasd me dat helemaal niet?

 • Ralph Camberlin

  19j en dan al dan niet toestemmen om met 12 mannen sex te hebben. Brrr. 12 mannen die op elkaar staan te kijken terwijl de ene na de andere sex heeft en wacht tot het zijn beurt is. Ben ik de enige dit die abnormaal vind?