Ga naar de mobiele website
^ Top

“Slaap lekker, meisje”: tiener (18) sterft nadat ze door griep getroffen wordt

Bethany Walker (18) had symptomen van de griep. Toen het een longontsteking werd, ging het snel achteruit.
Facebook Bethany Walker (18) had symptomen van de griep. Toen het een longontsteking werd, ging het snel achteruit.
"Slaap lekker, meisje. Ik zal altijd van je houden." Dat schrijft de mama van de Schotse tiener Bethany Walker (18) in een emotionele post op Facebook. Haar dochter werd getroffen door een griepvirus. Toen de griep overging in een longontsteking, ging haar toestand heel snel achteruit.

"Mijn mooie dochter Bethany Walker is gisteren van mij weggenomen", schreef mama Heather Teale op Facebook. "Ze leed aan een griepvirus, dat al snel een longontsteking werd." De tiener werd in allerijl nog overgevlogen naar het Raigmore ziekenhuis Iverness, waar ze op 5 januari stierf. "Het personeel op intensive care kon niet meer doen. Ze kreeg gedurende meer dan twee uur de best mogelijke behandeling van een team van acht mensen. Ze hebben alles geprobeerd wat mogelijk was, maar ondanks hun inspanningen heeft ze het helaas niet gehaald."

Bethany Walker (18) wilde vroedvrouw worden. Ze zou in 2018 haar diploma halen.
Facebook Bethany Walker (18) wilde vroedvrouw worden. Ze zou in 2018 haar diploma halen.

"Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. I love you to the moon and back. Je was de beste dochter die ik ooit had kunnen wensen en ik zal altijd de meest trotse moeder van de wereld zijn", vervolgt haar moeder. "Slaap lekker, mooi meisje. Je broer en ik zullen altijd van je houden. Je zal nooit uit mijn gedachten zijn, zolang ik leef."

Volgens de krant The Daily Star wilde Bethany graag vroedvrouw worden. Ze zou dit jaar haar diploma behalen aan de universiteit van Aberdeen.

24 doden

Het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel zwaar getroffen door verschillende griepvirussen. Volgens cijfers van 'Public Health England' zouden er 24 mensen gestorven zijn door griep, alleen al in de laatste week van 2017. En deze week is het aantal ziekenhuisopnames door griep nog sterk gestegen ten opzichte van vorige week. 
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Shereen Zedan

  Rust zacht meid! Sterkte aan de familie!

 • Maria Maeremans

  Veel te jong heen gegaan sterkte aan de familie

 • Daisy Verhofstadt

  Heel erg! Maar waarom zou het erger zijn omdat het een mooi meisje was??? Schoonheid heeft niets te maken met al dan niet erg zijn dat iemand sterft!

 • Peter Buyck

  Virale, bacteriële aanvallen in combinatie met een verzwakte immuniteit. Sterkte aan familie en vrienden. RIP. Even erg als een kind van 3 dat al geopereerd wordt aan het hart, een kind van 12 dat een doodstrijd levert tegen leukemie, ...

 • John Dallas

  Jammer wat een verkwisting, het zijn steeds meer de mooiste mensen die er aan gaan. Rust in vrede mooie meid...

Meld een bug