"Signalen zwarte dozen AirAsia opgevangen"

Duikers zoeken naar wrakstukken van de vlucht van AirAsia
EPA Duikers zoeken naar wrakstukken van de vlucht van AirAsia
Reddingswerkers die de wrakstukken van het gecrashte toestel van AirAsia in de Javazee proberen op te duiken, hebben signalen opgevangen die waarschijnlijk van de zwarte dozen zijn. Dat heeft een onderzoeker van de Indonesische verkeersveiligheidscommissie laten weten.

Een schip dat deelneemt aan de zoektocht "ving een signaal op 300 meter van de plaats waar eerder deze week de staart gevonden werd", zei de Indonesische generaal Moeldoko op de lokale zender Metro Tv. Vermoedelijk zijn de zwarte dozen losgekomen van de staart van het vliegtuig, waar ze worden ingebouwd. "We sturen duikers in de richting van dat signaal."

Gisteren slaagden die er niet in om het staartdeel naar boven te takelen. Oorzaak was een sterke stroming en beperkt zicht. Op tv-beelden is te zien hoe duikers de staart van het vliegtuig omhoog proberen te krijgen.

Zwarte dozen zenden tot 30 dagen na een ongeval een geluidssignaal uit. Vlucht QZ8501 van AirAsia crashte, met 162 mensen aan boord, crashte op 28 december in de Javazee. Het toestel was op weg van Surabaya naar Singapore. Er zijn al 46 lichamen geborgen, melden officiële bronnen.

De romp van het vliegtuig, waarin zich nog vele lichamen zouden bevinden, is nog niet gevonden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels