'Shutdown' VS gaat derde dag in na falen van Senaat om akkoord te bereiken

EPA
De meeste overheidsagentschappen in de Verenigde Staten zullen vandaag gesloten zijn. Het Congres faalde afgelopen weekend om een voorlopig akkoord te bereiken over de uitgaven. 

Mitch McConnell, de fractieleider van de Republikeinen in de Senaat, zei dat het hogerhuis uiteengaat tot maandagmiddag (18 uur Belgische tijd) voor een stemming over een kortetermijnbudget waardoor niet-essentiële diensten kunnen heropenen.

Senator Charles Schumer, de fractieleider van de Democraten, die toegevingen wil op het immigratiebeleid, zei dat geen akkoord werd bereikt. De 'shutdown' gaat zo zijn derde dag in. 

Als gevolg van de shutdown worden de meeste federale overheidsdiensten bevroren. Enkel de diensten die als essentieel worden beschouwd, zoals Homeland Security of de FBI, blijven normaal functioneren. Tijdens een shutdown wordt 40 procent van de federale ambtenaren op onbetaald verlof gestuurd, wat neerkomt op bijna 1 miljoen werknemers. De Republikeinen en de Democraten beschuldigen elkaar voor de impasse. 
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Bonacasa

  Het is anders wel Trump die beloftes gedaan heeft over DACA en ook over CHIP, laten we dat niet vergeten, en die nadien is terug gekomen op zijn beloftes, jos indigne. Maar ja, voor sommigen is Trump onfeilbaar.

 • Pete Schoonhuys

  Dreamers moeten gestraft worden voor wat hun ouders hebben gedaan? Deze mensen zijn perfect geïntegreerd, hebben gestudeerd, hebben jobs, en dé vereiste, hebben een blanco strafblad. Waarom terugsturen?

 • Karel Valgaern

  jos, de senaat heeft eerder al een akkoord bereikt, maar dit werd afgeschoten door Trump. Dus is de enige verantwoordelijke wel degelijk Trump zelf.

 • willy van dijck

  Als je dat allemaal leest is België nog zo slechts niet. Als je ziek bent krijgt je ziekengeld als je geen werk hebt krijgt je stepelgeld. We zullen maar ik België blijven zeker.

 • Joris Claes

  Waar het over gaat wete de meeste precies ni. Dreamers zijn ni geboren in de VS. De democraten houde het land gegijzeld voor illegale. En hun eigen volk ma in de kou late staan. Da komt pas as ne boemerang terug in hun gezicht. Bluewave is coming Kek jaja.