'Shutdown' VS gaat derde dag in na falen van Senaat om akkoord te bereiken

EPA
De meeste overheidsagentschappen in de Verenigde Staten zullen vandaag gesloten zijn. Het Congres faalde afgelopen weekend om een voorlopig akkoord te bereiken over de uitgaven. 

Mitch McConnell, de fractieleider van de Republikeinen in de Senaat, zei dat het hogerhuis uiteengaat tot maandagmiddag (18 uur Belgische tijd) voor een stemming over een kortetermijnbudget waardoor niet-essentiële diensten kunnen heropenen.

Senator Charles Schumer, de fractieleider van de Democraten, die toegevingen wil op het immigratiebeleid, zei dat geen akkoord werd bereikt. De 'shutdown' gaat zo zijn derde dag in. 

Als gevolg van de shutdown worden de meeste federale overheidsdiensten bevroren. Enkel de diensten die als essentieel worden beschouwd, zoals Homeland Security of de FBI, blijven normaal functioneren. Tijdens een shutdown wordt 40 procent van de federale ambtenaren op onbetaald verlof gestuurd, wat neerkomt op bijna 1 miljoen werknemers. De Republikeinen en de Democraten beschuldigen elkaar voor de impasse. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.