"Sexy nonnen trakteerden Silvio Berlusconi op lapdances"

Meer dan een rasechte politicus is Silvio Berlusconi van nature een ware playboy. Getuige zijn befaamde 'bunga bunga-feestjes' waar het er vaak erg zwoel aan toeging. Zo zou de Italiaanse premier getrakteerd geweest zijn op lapdances van dames die als sexy nonnen verkleed gingen. En dat in het zo katholieke Italië! Dat meldt The Sun.

Naar verluidt zou de 25-jarige half-Britse tandartse Nicole Minetti samen met twee andere vrienden van Berlusconi - nieuwslezer Emilio Fede (80) en showbizzagent Lele Mora (55) - tientallen meisjes voor hem geronseld hebben, die de 74-jarige premier rijkelijk van cadeautjes en geld voorzag. Volgens een uitgelekte verklaring van een van de aanwezigen blijkt nu ook dat Nicole Minetti en Barbara Faggioli (ook 25), beiden verkleed als non, een sexy striptease voor Silvio Berlusconi ten beste gaven.

Fede en Mora zochten de mooie meisjes uit voor Berlusconi, vissend in de aangename poel der modellen en sterren. Zo onder meer Fadil Imane, een 26-jarige schone van Marokkaanse afkomst. "Ik ging naar zo'n feestje waar ik Berlusconi, Minetti en Faggioli ontmoette. In de kamer stond een paal om te dansen en de twee vrouwen trokken nonnenkleren aan, inclusief de nonnenkap en het rode kruis. Dan begonnen ze aan hun striptease op muziek van de aanwezige dj. Het eindigde met paaldansen in hun ondergoed."

Imane beweert dat ze na afloop gechoqueerd was. Zelf had ze haar optreden beperkt tot een buikdans voor Berlusconi én tot advies "hoe hij best met de Libisch leider kolonel Kadhafi kon omgaan". Ze vertelt nu alles wat ze weet over de bunga bunga-party's "omdat ze de buik vol had van de parasieten die misbruik maken van Berlusconi's zwakheden, wat haar zelf in het helse mechanisme deed rollen".

De Italiaanse premier heeft altijd volgehouden dat de bewuste feestjes niets meer inhielden dan "gemoedelijke etentjes, met wijn, drank, praatjes en gezang". Maar de aanklagers blijven erbij dat de vrouwen - onder wie ook de minderjarige Marokkaanse buikdanseres Karima El Mahroug (17) - betaald werden voor seksuele diensten.

Volgende week start het proces tegen Silvio Berlusconi voor zijn vermeende seksuele omgang met El Mahroug. In Italië mag je al seksen met een veertienjarige als die daarin toestemt, maar betalen voor seks met een vrouw onder de 18 wordt beschouwd als prostitutie met een minderjarige. (jv)

ap